torsdag 3. juni 2010

Norske Blueway gjør det godt i Nigeria

Fra Offshore & Energy har jeg klippet dette:
Vinner luftig femårskontrakt verd minst 400 millioner dollar.


Det norske helikopterselskapet Blueway har inngått sin til nå største kontrakt for offshoreflygning, i Nigeria. Avtalen, som har varighet på fem år, og opsjon på to ganger ett år, er inngått med Nigerian National Petroleum Corporation og Shell Nigeria. Kontrakten har en årlig verdi på 80 millioner dollar, ifølge en pressemelding.
Det er Caverton DanCopter Nigeria som vil stå for leveransene, et selskap hvor DanCopter og dets nigerianske partner Caverton Helicopters eier 50 prosent hver. I starten vil man levere tjenester med en kombinasjon av DanCopter og Shells egne helikopter. Disse helikoptrene vil så gradvis bli skiftet ut med syv nye mellomstore helikoptre eid av Caverton og DanCopter. (Jakob Bae er direktør og ansvarlig for

offshore virksomheten i Blueway. Kjell Paulseth, som er daglig leder av Airlift AS, er også styremedlem i Blueway, undertegnedes anm.).
-Kontrakten med Shell Nigeria er en viktig milepæl for Blueway Gruppen, og er et konkret bevis på at DanCopters operasjoner og organisasjon representerer den kvalitet som etterspørres i det internasjonale helikoptermarkedet. Dette gir selskapet et stort vekstpotensial utover sitt tradisjonelle hjemmemarked i Nordsjøen. Avtalen i Nigeria er også et sterkt signal til markedet om våre internasjonale vekstambisjoner, sier konsernsjef Leif Chr. Salomonsen i Blueway.
Salomonsen forteller at engasjementet i Nigeria er i tråd med Blueways internasjonale vekstambisjoner, der ideen er å bygge på selskapets sterke posisjon, kompetanse og merkenavn innen offshore, infrastruktur, miljø og søk- og redningstjenester (SAR), både i eksisterende markeder og gjennom geografisk ekspansjon.
- Vår vekststrategi har vist seg å være riktig. Vi har utviklet nye forretningsområder og foretatt to oppkjøp i offshoresektoren, og er nå godt rigget for internasjonale vekst. Både inntekter og antall ansatte har mer enn doblet seg siden 2006, og vår helikopterflåte har økt med 90 prosent i samme periode, sier Salomonsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.