tirsdag 25. januar 2011

Aftenposten ukritisk?

Som kjent så skryter Aftenposten av at de er det eneste norske medie som har fått tilgang til Wikileaks 250 000 sider med konfidensiell informasjon. To forskere fra Institutt for forsvarsstudier skriver i Aftenposten i dag bl.a. at Aftenposten må sjekke kildene eller utvise kildekritikk som det står, før man svelger informasjon fra Wikileaks rått. Pussig nok så kommer de også inn på det jeg skriver om F-117 og kinesernes J-20 i et blogginnlegg av i går. Det står:
Hypermoderne våpen. Aftenpostens utlegning om Kinas hypermoderne våpen preges også av manglende kildekritikk. Kina har til  nå ikke klart å produsere gode jetmotorer til jagerflyene sine. Kina har importert en rekke fly fra Russland, men uten å få tilgang til bedre teknologi. Stikk i strid med det Aftenposten skriver, vil derfor USAs F-35 jagerfly være i en helt annen klasse enn det nye kinesiske J-20.

Jeg vil her føye til at motornozzlene på J-20 tyder på at flyet ikke har thrust vectoring, noe som gir F-22 fantastisk manøvreringsevne slik vi fikk det demonstrert i sommer på Farnborough. Foto: Flyoperativt Forum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.