fredag 15. april 2011

Bodø kommune med interessant flyplassforslag relatert til F-35 støy

Sakset fra Avisa Nordland: Bodø kommune skal møte både Forsvars- og samferdselsdepartementet 28. april om mulig bygging av ny rullebane.
Det ble klart i torsdagens bystyremøte, da ordfører Odd-Tore Fygle svarte på en interpellasjon fra Ole Hjartøy (H), som ønsket å vite hva Bodø kommune gjør i denne saken.
Og Fygle overrasket også bystyret med å komme med et forslag til vedtak, der han blant annet foreslo at det settes i gang en prosess ved hjelp av en lokal planfaglig gruppe som skal koordinere det videre arbeidet med en mulig flytting av rullebanen.
Det forslaget fikk han et enstemmig bystyre med på, og han høstet også ros fra Ole Hjartøy.
- Dette er en utrolig viktig sak for Bodø, og ordføreren er kommet med et svært godt initiativ som gjør at vi kan være i forkant både i forhold til avgjørelsen om kampflybase og ikke minst hva en ny rullebane vil bety, sier Hjartøy.
Fygles forslag som ble vedtatt legger også vekt på sivil og militær bruk av flyplassen de neste tiårene må sees i sammenheng, og helhetlige løsningsalternativer og konsekvenser bør derfor ytterligere belyses utover de utredninger som allerede er utført av Forsvarsbygg. Dette bør også være gjort før Stortinget behandler både basespørsmålet og revisjonen av Nasjonal Transportplan. Foto: Bodø Kommune

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.