torsdag 28. april 2011

Nytt fra Luftfartsskolen


Luftfartsskolen og Oxford Aviation Academy har inngått et unikt samarbeid


Airline Career Pilot Program

Luftfartsskolen, Norges største flyskole (NOKUT-godkjent fagskole) har inngått en eksklusiv avtale med Oxford Aviation, en av verdens ledende leverandører av simulatortrening på Boeing og Airbus.

Avtalen innbærer et nært samarbeid om karriereutvikling for kandidater med trafikkflygersertifikat.
Oxford Aviation Academys (OAA) treningssenter Arlanda – Stockholm vil være hovedbase for den nye kursporteføljen som nå tilbys. De nye kursene vil bl.a. være: Jet Orientation Course (B737), Type Rating Prep Course, Multi Crew Course (B737), Type Ratings B737, A320 (m.fl.), Ryan Air TR B737 og Type Rating Refresher Course.

Deler av den initielle treningen vil også kunne gjennomføres ved Luftfartsskolen i Oslo, som har egne simulatorinstruktører med tung erfaring og med bakgrunn fra SAS og OAA.
Totalt sett opererer OAA mer enn 70 flysimulatorer – hovedsakelig i Europa.

- Sammen med Luftfartsskolens anerkjente utdanningskonsept frem til trafikkflyger vil dette samarbeidet bygge bro for skandinaviske pilotkandidater til en rekke større europeiske flyselskaper, uttaler styreleder og tidligere SAS-kaptein Otto Lagarhus i Luftfartsskolen.
Flere av de større flyselskapene i Europa krever eller forventer i dag at kandidater som søker pilotjobb har gjennomgått utdanning i selskapsprosedyrer og/eller har typerettighet på selskapets flytype(r).
Ryanair: Vi vil nå også kunne tilby MCC-kurs som gjennomføres med Ryanairs Standard Operating Procedures (SOP). og med Ryanairs egne instruktører, som et ledd i selskapets seleksjonsprosess.
Thor Alvik, daglig leder i Luftfartsskolen ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt å tilby dette programmet i samarbeid med andre flyselskap, også på andre flytyper, og med selskapets egen SOP i bunnen.
Et felles mål i dette samarbeidet er å videreutvikle et komplett kosteffektivt program som dekker fremtidens behov.
For nærmere informasjon om ”Airline Career Pilot Program”, vennligst kontakt undertegnede.
Les mer om det nye programmet på www.luftfartsskolen.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.