mandag 25. juli 2011

Politihelikopteret på ferie - Gå for UAV


Maskinen ble ikke brukt fordi mannskapet var på fellesferie. I hvilken grad helikopteret kunne hatt en positiv innvirkning i en eller annen sammenheng blir spekulasjoner. Ennvidere bør det vurderes om ikke beredsskapstroppen burde ha eget helikopter.
Jeg håper at Utøya ikke har innvirkning på valg av redningshelikopter. Dersom du har fulgt med på bloggen så har du lest at en av grunnene til at valg av helikopter ligger så langt etter skjemaet er Forsvarets klart uttrykte ønske om å ha NH90 i denne tjenesten. Det skulle sogar utstyres for kontraterror virksomhet, noe som ikke er en oppgave for et sivilt redningshelikopter.
Dette bør åpne noen øyne folkens. Som du har lest i denne bloggen adskillige ganger, så er det nær umulig å få gjennomslag for bruk av ubemannede fly i spesielt sivile sammenhenger i Norge. Hollandsk politi har vært i Norge og fortalt om den særdeles store suksessen de har hatt med å finne hasjfarmer med ubemannede fly. Nå er det åpenbart for de fleste at et ubemannet fly eller helikopter raskt kunne være på plass over Utøya den 22. juli. Det betinger naturligvis at operatøren ikke er på ferie. En slik oppgave må altså rullere blant flere "flygere". Sjekk ut litt om hva slags utstyr som kan være aktuelt i flyet: http://tinyurl.com/3lbrfmm
Foto: Scanpix

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.