onsdag 23. november 2011

Norge - en spurv i tranedans.....

Klippet fra ABC Nyheter nå:
Luftfartskrig mellom SAS og russiske Aeroflot
SAS var nær ved å bli stengt ute fra det russiske luftrommet under en konflikt med det russiske flyselskapet Aeroflot i høst.

Under årets forhandlinger om flyselskapenes vinterprogram oppsto det konflikt mellom de to selskapene, skriver Aftenposten. Aeroflot ønsket å øke antallet avganger mellom Moskva og Oslo fra syv til ti ganger i uken. Luftfartstilsynet innvilget 19. oktober søknaden under forutsetning at luftfartsavtalen mellom Norge og Russland blir overholdt.
Etter at avtalen ble inngått, fikk Luftfartstilsynet en klage fra SAS, som hadde meldt inn ønske om å doble antall avganger mellom København og Moskva. De var imidlertid misfornøyd med rutetidene de var blitt tildelt på Sjeremetjevo-flyplassen.
Luftfartstilsynet trakk tilbake godkjennelsen Aeroflot hadde fått, noe som ikke ble godt mottatt av russerne. Norge fikk beskjed om at SAS ville bli nektet å fly over Russland på sine Asia-ruter dersom ikke Aeroflot fikk godkjennelsen tilbake.
To dager senere aksepterte derfor Luftfartstilsynet at Aeroflot likevel skal få godkjennelse til ti avganger i uken, mens SAS må godta de rutetidspunktene russerne har bestemt.
– Russiske myndigheter har tatt i bruk meget kraftige virkemidler for å tvinge sin vilje igjennom. Dette er helt klart i strid med luftfartsavtalen, som er basert på likeverdighet, sier seniorrådgiver Pierre Chauvin i Samferdselsdepartementet.
Han sier Luftfartstilsynet har tatt initiativ til dialog med russiske myndigheter med sikte på å få gjennomført nye luftfartsforhandlinger så snart som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.