mandag 28. november 2011

Stort oppslag om redningshelikoptrene i Aftenposten i dag

Sjekk artikkelen i nettavisen på http://tinyurl.com/d8zpa5y For å bedre forstå innlegget under, så bør du lese saken i Aftenposten først.
En observatør skriver til meg:

Det er patetisk at statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) skjuler seg bak begrepet kvalitetssikring (definisjoner under) for å rettferdiggjøre 112 mill og 4 år tidsspille. Kvalitetssikring er ment å effektivisere prosesser, ikke ødelegge. Jeg har nå stelt med slike ting i nærmere 15 år og vet litt om det. Blitt sertifisert ISO Quality Management Lead Auditor til og med.
75 mill I lommene på konsulenter for å etterprøve arbeid fra folk som vet langt bedre enn de selv??. Spør meg neste gang, da…

Det det handler om etter min ringe oppfatning er å justere kravspec’ene smått om senn slik at Forsvaret får det som de vil.

DefinisjonerQuality assurance (QA):
Quality assurance is a set of activities intended to establish confidence that quality requirements will be met. QA is one part of quality management.
Kvalitetssikring:
Alle planlagte og systematiske aktiviteter som er iverksatt som en del av kvalitetssystemet og påvist som nødvendig for å skaffe tilstrekkelig tiltro til at en enhet vil oppfylle kravene til kvalitet.

Så kan du jo legge inn hva du tror de mener om den jobben dere gjorde i sin tid. Fy pokker, sier jeg…

Vel, det er enkelt å tiltre dette. Helikopterfaglig Forum leverte sin enstemmige innstilling vedr. anbudsutsettelse våren 2003. Enda har ikke anbudene gått ut. Litt av en kvalitetssikring! Og så er det pinadø de samme helikoptrene vi kom frem til i 2003 som fortsatt vurderes. + ett til, EC225 som er et lite helikopter som ikke engang ville kvalifisert til vurdering i 2003. Foto av Sea King: Scanpix

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.