torsdag 1. desember 2011

Ny konsulent i Justis- og politidepartementet

Per Bleikelia til Justisdepartementet
Per Skaugen Bleikelia er midlertidig ansatt i Justisdepartementet i ni uker, fra 2.12.2011 til 31.1.12. Hans arbeidsoppgave vil være å bidra til å gjennomgå departementets beredskapsoppgaver.

Bleikelia kommer fra stillingen som director i KPMG. Han har tidligere blant annet vært ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet, politiavdelingsleder ved Politihøgskolen og viseadministrerende direktør ved Radiumhospitalet. Fra 1. februar 2012 skal han ta fatt på sin nye jobb som sykehusdirektør ved Ringerike sykehus.

Bakgrunnen for hans midlertidige ansettelse i Justisdepartementet er at regjeringen har varslet en styrking av departementets beredskapsoppgaver. Fra nyttår endres navnet til Justis- og beredskapsdepartementet. Bleikelia vil innen utgangen av januar levere en rapport til justisministeren med en vurdering av departementets beredskapsoppgaver. Denne vurderingen vil omfatte både organisering og ressurser.

Bloggredaktøren ser at her er mange ting på gang samtidig, nå også en vurdering av departementets beredskapsoppgaver. Rent helikopterteknisk ser det ikke ut til at Bleikelia har kompetanse. Dersom han søker støtte hos f.eks. anestesilegeforeningen, så vil han få beskjed om at redningshelikoptrene må være små..... Navneskiftet av departementet synes å være en drivende faktor i jobben til Bleikelia. Han må passe seg for ikke å gå i fella om at redningshelikoptrene bør være av flerbrukstypen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.