fredag 27. januar 2012

Airbus: Det gleder oss å få Boeingkunder over til oss!


Det sier CEO Tom Enders til Dagens Næringsliv. "Vikingene erobrer verden igjen", sier han entusiastisk. Vel, til det er å si at man kommer ikke over hele verden med kort- eller mellomdistansefly, og de flyene de får av typen B787, er neppe nok til å erobre noen markeder på kort sikt. Enders rykker nå opp sjom sjef for morselskapet EADS. Ikke småtteri for en ung mann. Oppi dette er det uro i SAS. Den danske kabinforeningen vil kreve enerett på flyginger ut fra Kastrup. Næringsministeren vår, Trond Giske, advarer foreningen mot å rasle med sablene på et utidig tidspunkt. Norsk Flygerforbund skriver om kontraktene flygerne i Norwegian tilbys: '
Danske SAS kabinansatte med Facebook kampanje.

CAU kampanje på FBStewardesserne i SAS siger: "Vi har leveret rigeligt og udvist ekstraordinær loyalitet og finansieret massive besparelser gennem årene. Kabinepersonalet udgør en stor del af det produkt, man køber som SAS-kunde og det vil være særdeles uklogt at forringe produktet ved at fyre eller forringe vilkårene for kabinepersonalet. Man kan som bekendt ikke klippe håret af en skaldet mand", skriver CAUFacebook.
NF har fått kopi av kontrakter som presenteres for Norwegians nye piloter.
-Dette er skuffende lesning, sier NFs leder Aleksander Wasland. Vi mener at en arbeidsgiver som trenger arbeidskraft, bør gå til ansettelser, og ikke bare benytte vikarbyråer.
Vikarkontrakter gir ikke rett til pensjon, nesten ikke sykepenger, og så godt som intet oppsigelsesvern.
-Vi har ikke til hensikt å la disse kontraktene gå upåaktet hen, avslutter Wasland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.