fredag 16. mars 2012

Latterlige foreningskrav vedr. politihelikopter


Vil ikke ha sivile politipiloter

Politiansatte i Oslo sier nei til at sivile piloter skal sitte bak spakene i politihelikoptrene. Men ingen politifolk tilfredsstiller kravene politiet stiller til pilotene.
Oslo politidistrikt jobber med å sette i drift et ekstra politihelikopter for å få døgnkontinuerlig beredskap. Da pilotstillingene nylig ble utlyst, kom det 60 søknader, skriver VG.
Ingen av søkerne med politibakgrunn tilfredsstiller kravene til å føre et helikopter, ifølge politiinspektør Ole Vidar Dahl.
- Denne problemstillingen er vurdert tidligere av blant annet Politidirektoratet, og man er kommet fram til at sivile piloter kan brukes i denne typen tjeneste. I søkeprosessen har vi ingen med politibakgrunn som tilfredsstiller kravene, sier Dahl til VG.
Oslo politiforening, som organiserer 2.700 ansatte i Oslo, mener det nye helikopteret skal flys av en politiutdannet pilot.
- Selvsagt må det være slik at politiutdannet personell ansettes som piloter. Dette begrunner vi med at politifolk, ifølge politiinstruksen, har en plikt til å påta seg større risiko og ansvar når skarpe oppdrag skal utføres. Denne plikten har ikke sivile piloter. De kan vegre seg for å fly dersom de føler at sikkerheten ikke er godt nok ivaretatt, sier leder i Oslo Politiforening, Sigve Bolstad. (©NTB)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.