fredag 27. april 2012

Fra Elektronikknett:

Park Air Systems blir spansk

Spanske Indra kjøper Park Air Systems for 320 millioner kroner. Det nye navnet blir Indra Navia AS.
Spanske Indra Sistemas SA har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene til selskapet Northrop Grumman Park Air Systems AS, NGPAS, som leverer produkter, systemer og tjenester innen luftfartskontroll og flyplassovervåkning. Verdien av selskapet, som inntil nylig har vært eid av Northrop Grumman Corporation, har blitt fastslått til 320 millioner kroner.
I følge en pressemelding onsdag utfyller løsningsporteføljene til de to selskapene hverandre og gir mulighet for betydelige synergier.
Park Air Systems endrer navn til Indra Navia AS og vil drives som et uavhengig datterselskap av Indra under selvstendig ledelse og administrasjon. Navnet er for øvrig knyttet til det opprinnelige navnet Navia Aviation som selskapet ble grunnlagt under.
Med dette kjøpet utvider Indra sin portefølje av ATM-systemer (Air Traffic Management), samtidig som selskapet kompletterer de løsningene NGPAS tilbyr, noe som vil gi betydelige synergier for begge selskapene. Indra er en av markedslederne i det internasjonale markedet for luftfartskontrollsystemer med mer enn 1 200 installasjoner i flere enn 95 land og med over 30 års erfaring.
Det norske selskapet er internasjonalt anerkjent i markedet for luftfartskontroll og flyplass-overvåkning. Selskapet er global markedsleder for landingssystemer, som markedsføres under varemerket NORMARC. Det har også en betydelig posisjon innen talekommunikasjon og kontrollsystemer, inklusive flykontroll- og innflygningssystemer, som henholdsvis markedsføres under merkene GAREX og NOVA. NGPAS har mer enn 1 000 kontrakter i 111 land.
Det norske selskapet har en stab med 174 medarbeidere på avdelingene i Oslo og Horten og salgskontorene i Frankrike, Kina, Malaysia og De forente arabiske emirater. Virksomheten i NGPAS vil fortsette som normalt, og selskapets kunder, leverandører og medarbeidere vil ikke berøres av eierskiftet.
Selskapet omsatte for 400 millioner kroner 2011. Indra forventer at integreringen av NGPAS vil føre til at både omsetning og lønnsomhet i selskapet styrkes vesentlig.
Kjøpet er et ledd i en rekke oppkjøp Indra har foretatt for å styrke sin posisjon i markedet for ATM-systemer. I 2007 ble det australske navigasjonssystemselskapet Interscan kjøpt og i 2008 og 2009 kjøpte Indra de tyske selskapene AC-B og Avitech som styrket posisjonen i markedet for flykommunikasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.