tirsdag 15. mai 2012

Ny Hercules

Pressemelding, 15.05.2012
Nr.: 48/2012

Erstatter Hercules transportfly

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å erstatte transportflyet C-130J som styrtet i den tragiske flyulykken i Sverige. - Det er nødvendig å anskaffe et nytt transportfly så snart som mulig for å unngå operative konsekvenser, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.
- I den tragiske ulykken mistet vi fem dyktige offiserer og ett transportfly. De omkomne vil alltid være dypt savnet, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.
I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen gjennom en tilleggsbevilgning å erstatte transportflyet som gikk tapt i ulykken. Regjeringen foreslår å bevilge 720 mill. kroner for raskt å erstatte det militære transportflyet. Forsvarets transportflykapasitet skal være dimensjonert for å støtte operasjoner fra både hjemmebase og deployeringsbase, og fire fly er nødvendig for å opprettholde en slik kapasitet.
- Når vi nå skal redusere vårt bidrag til Afghanistan, blir egne transportressurser avgjørende for å kunne transportere personell og materiell effektivt og til rett tid, sier forsvarsminister Eide.
Operative behov gjør det nødvendig å erstatte det tapte transportflyet raskt.
- Med dette forslaget hedrer vi både minnet til de omkomne og støtter våre mannskaper som skal sikre vår transportkapasitet fremover. Det er et mål å få levert flyet så raskt som mulig og helst i inneværende år, sier forsvarsminister Eide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.