onsdag 27. juni 2012

Sørlandsbedrifter leverer til F-35 programmet

Regjeringen arbeider aktivt for å bidra til norsk industrisamarbeid i tilknytning til anskaffelsen av kampflyet F-35. Kitron og Applica Training Systems AS er gode eksempel på at vi lykkes med det arbeidet, sier forsvarsminister Espen Barth Eide. I dag besøker han bedriftene Kitron og Applica som begge nå leverer til det amerikanske F-35 programmet.
I dag ble det klart at Kristiansandsbedriften Applica Training Systems AS også har fått en kontrakt om å levere til F-35 programmet. Applica leverer avanserte nettbaserte treningssystemer, og har fått en kontrakt om å levere et opplæringsprogram for F-35 piloter.
-Jeg vil gjerne gratulere Applica Training Systems med kontrakten, og dette er et godt eksempel på at hardt arbeid gir resultater og at også småbedrifter kan finne en plass innenfor et stort og omfattende internasjonalt program, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.
Arendalsbedriften Kitron har vært involvert i F-35 programmet siden 2004 og produserer og leverer i dag en sentral elektronisk komponent til flyene.
-Kitron har utmerket seg som en høyteknologisk bedrift som har vunnet tillit innenfor produksjon av deler til neste generasjons kampfly, sier forsvarsministeren.
Til nå har norsk industri fått kontrakter på over 2 milliarder kroner med det amerikanske F-35-programmet, og norsk industri er i en svært god posisjon for å konkurrere om ytterligere deltakelse.
-Kitron og Applicas suksess er nok et eksempel på at norsk forsvarsindustri har både kompetanse og teknologi som kan hevde seg innen et svært krevende internasjonalt marked. På dette området er et tett samspill mellom industrien og myndighetene svært viktig, og den kraftige veksten i norsk eksport av forsvarsmateriell de siste årene viser at strategien lykkes, avslutter forsvarsminister Eide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.