lørdag 14. juli 2012

F-22 vs Typhoon


8 fly fra den tyske Typhoon skvadronen JG74 dro over til Eielson AFB i Alaska for å delta på Red Flag 2012. Dette er en øvelse hvor en kan bestille scenarier, f.eks. at en skal fly mot maskiner som simulerer russiskbygde jagerfly eller geografiske områder som er okkupert av fiendestyrker med Ground to Air raketter, jammere etc. De jeg kjenner som har deltatt på tilsvarende, både med C-130 og F-16, sier dette er særdeles nær virkelige scenarier og vel verdt utgiftene med å få fly, teknikere og flygere over. Den mest interessante og omtalte historien fra Alaska er de rapportene som synes troverdige om hvordan Raptor og Typhoon fungerte mot hverandre i  luftkamp. Konklusjonen synes å være at kombinasjonen av flyene når de jobber sammen er "lethal". Når en så spør tyskerne hva de mener om F-22 vs Typhoon, så sier sjefen deres:

  • According to the Col. Andreas Pfeiffer, commander of JG74 “Typhoon is a superior dogfighter”
  •       to the F-22 in within visual range combat.
  • Typhoon can out-climb the F-22
  • Typhoon can out-accelerate the F-22
  • Amerikanerne sier derimot at deres registrering av såkalte Basic Flight Maneouvres, også kalt Dog Fight, ikke stemmer overens med tyskernes oppfatning. Amerikanerne hvder at de endte opp med numerous gunshots i high alpha maneouvres.
    Uansett så er det noen som kjenner sannheten her og kan dra nytte av det i fremtiden. Tyskerne synes imidlertid særdeles fornøyde.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.