søndag 29. juli 2012

Norsk Flygelederforening har mistet kontrollen


Flygelederne på Østlandet vil ha overtidstillegg på 3000 kroner timen

► SE VIDEO: Etter det NRK kjenner til ønsker flygelederne ved Gardermoen og Røyken et overtidstillegg på 3000 kroner. Dette skaper isfront med flygeledere fra resten av landet.
Det er isfront mellom flygelederne på Østlandet og resten av landet. Årsaken er at flygelederne på Gardermoen og Røyken krever et eget overtidstillegg på 3000 kroner timen.
Publisert 27.07.2012

Kjetil Berakvam (Foto: Kristoffer Møllevik/NRK)Kjetil Berakvam er tillitsvalgt for flygelederne ved Stavanger kontrollsentral.
Foto: Kristoffer Møllevik/NRK
Flyene letter og lander nesten som normalt igjen, men det kan bli flykaos til igjen høsten. For flygeledermangelen er prekær.
Nå krever flygelederne i Røyken og på Gardermoen, etter det NRK kjenner til, et eget overtidstillegg på 3000 kroner timen.

Ser rødt

Dette får flygelederne ellers i landet til å se rødt.
– Fra mitt ståsted er det ingen som fortjener 3000 kroner timen for å være villige til å jobbe ekstra. Når det er sagt kan jeg bare snakke for Stavanger kontrollsentral, og vi har ingen slike krav i det hele tatt, sier flygeleder Kjetil Berakvam, som er tillitsvalgt i Stavanger kontrollsentral.
Tillitsvalgt i flykontrollsentralen i Røyken sier han ikke kjenner til tallene, mens på Gardermoen vil de ikke kommentere saken til NRK.

Les også:

– 27.000 kroner på ett skift

Bård Hoksrud (NRK)Nestleder for transportkomiteen på Stortinget, Bård Hoksrud (Frp) kjenner til kravene fra flygelederne, og mener de er alt for grådige.
NRK
Nestleder i transportkomiteen på Stortinget, Bård Hoksrud, kjenner imidlertid til kravene, og synes det er horribelt.
– De som har topp ansiennitet har de siste to årene fått hundre tusen i lønnsøkning. Viss de skal få 3000 kroner timen vil det si 27.000 kroner på et ni timers skift, jeg tror alle vil reagere på den type krav, sier Hoksrud til NRK.
Han mener flygelederne i Røyken og på Gardermoen nå må besinne seg.

– Legg lønnskamp til sides

– Jeg håper de flygelederne som på mange måter prøver å legge kjepper i hjula, med å drive en lønnskamp nå, legger den til sides. De må tenke på at dette rammer helt uskyldige mennesker, som ønsker å komme på ferien sin.

Flygelederne på Sola er like underbemannet, og har like stort arbeidspress som i Røyken, sier de tillitsvalgte. Men de har ikke store krav for å jobbe ekstra.

– Vi bruker alle midler som er mulig for å være nok folk på jobb. Vi jobber utstrakt overtid, skifter på ferier, kaller folk tilbake fra ferier og sørger for at trafikken går som normalt. Det er ingen her som har intensjoner om å ramme trafikken på noen som helst måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.