tirsdag 31. juli 2012

SAS og Widerøe med kredittkort gebyr


Det er mange som betaler med Mastercard fordi de får reiseforsikring inkludert. Nå er ikke det lenger en god ide.

(VG Nett) Fra 1. oktober må du betale 2,2 prosent av billettprisen hos SAS og Widerøe hvis du betaler flybillettene med kredittkort.

- En SAS-billett skal ikke ha skjulte gebyrer og avgifter, lovet SAS-sjef Rickard Gustafson overfor VG etter at han tiltrådte i jobben i fjor vinter.

Fra 1. oktober innfører flyselskapet likevel sitt første gebyr. Det samme gjør datterselskapet Widerøe.

Etter den datoen må kundene betale gebyr for å betale med kredittkort når de bestiller billettene. Gebyret blir på 2,2 prosent av det billettene koster.

Lover gratismuligheter

- Det vil fortsatt være gratis å betale med debetkort, og vi jobber for å få på plass en nettbankløsning som også vil være gratis, opplyser pressekontakt Tormod Sandstø til VG Nett etter at Reiselivsavisen og Aftenposten omtalte saken.

For en langdistanseflyvning kan gebyret bli på flere hundre kroner.

Norwegian krever til sammenligning 50 kroner per reservasjon, mens Ryanair tar det samme per strekning per passasjer (slik at to personer betaler 200 kroner for en tur/retur-billett). Også selskaper som KLM, Lufthansa

- SAS' gebyr kan dermed bli høyere enn hos konkurrentene?

- Det stemmer. Men veldig mange av våre passasjerer reiser Oslo-Trondheim eller Oslo-Bergen. Da vil kredittkorttillegget ha en helt annen pris, svarer Sandstø

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.