tirsdag 11. september 2012

Meteorologisk Institutt får Solakonferansens sikkerhetspris

Sakset fra MI`s nettsted:
Sikkerhetspris til met.no


Direktør Anton Eliassen mottok i dag Solakonferansens sikkerhetspris 2012 under den skandinaviske luftfartskonferansen på Sola.
Begrunnelsen fra juryen:
En meget viktig del av planlegging før en flyging igangsettes er tilgang på gode og eksakte værmeldinger. Dette er en nødvendig faktor i risikoanalysen som gjøres før en flytur. Meteorologisk institutt har gjennom en årrekke levert slike tjenester generelt og til luftfarten spesielt. Fra en sped begynnelse i luftfartens barndom har Meteorologisk institutt gradvis utviklet bedre og bedre systemer for å kunne gi forutsigbar værvarsling. Meteorologisk institutt har dermed bidratt til det svært høye sikkerhetsnivået vi i dag har i luftfarten.
Norsk luftfart har hatt en avgjørende betydning for utviklingen av det moderne Norge. Landets mange lufthavner betjenes i dag sikkert og med en imponerende regularitet. Vi har en velfungerende ambulanse- og redningstjeneste, og oljeinstallasjonene til havs betjenes året rundt av avanserte helikoptre. Dette er samfunnsoppgaver som leveres av norsk luftfart, gjort mulig av den kompetanse som medarbeiderne i Meteorologisk Institutt besitter og kvaliteten på tjenestene som leveres.
I år feirer man at det er 150 år siden nordmannen Vilhelm Friman Koren Bjerknes ble født. Han var en gigant innen internasjonal fysikk og geofysikk, og han regnes for å være den moderne meteorologiens far. Han var den første som analyserte problemet ”værvarsling” ut fra fysikkens lover og satte opp et program for hvordan en kan beregne atmosfærens tilstand fra et tidspunkt til det neste.
Styret i Stiftelsen Solakonferansen mener det nettopp i jubileumsåret er en glede å utdele Sikkerhetsprisen 2012 til Meteorologisk institutt også som en takk for lang og god tjeneste for luftfarten.

Anton Eliassen Foto: Per Gram


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.