torsdag 13. desember 2012

Helitransmaskinen er funnet


FORSVANT: Helikopteret fra selskapet Helitrans ble meldt savnet onsdag i forrige uke. Her fra selskapets lokaler på Værnes den kvelden. (Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix)

Savnet norsk helikopter er funnet

Det norske helikopteret som forsvant fra radaren i Nord-Tyskland forrige onsdag med to personer om bord, er funnet og er planlagt hevet fredag.
Administrerende direktør Marita Bjørnevik i selskapet Helitrans forteller at helikopteret ble lokalisert i sjøen i Lübeckbukta.
– Vi har ikke fått melding om de to savnede kan være i vraket som nå er lokalisert. Store deler av denne bukta har en dybde på 25 meter, og jeg håper derfor hevingen skal gå bra, sier Bjørnevik til NTB.

På vei hjem etter oppdrag

Bjørnevik sier at selskapet har to representanter i ulykkesområdet, men at arbeidet med saken ledes av politiet i Lübeck i samarbeid med den tyske havarikommisjonen BFU (Bundesstelle für Flugunfalluntersuchung).
Helitrans-direktøren forteller til NTB at helikopteret tok av fra Lübeck flyplass for å fly hjem til Norge kort tid før det styrtet i sjøen.
– Begge de savnede var på vei hjem etter at de hadde avsluttet et oppdrag for oss i Tyskland, sier Bjørnevik som ikke har informasjon om piloten fikk sendt ut noen nødmelding før de styrtet.
Flyplassen ligger åtte kilometer sør for byen med samme navn og omtrent 54 kilometer nordøst for Hamburg.

Opererer 24 helikoptre

Helitrans vil ikke spekulere rundt årsaksforhold, men forholder seg til BFU som vil lede gransking av ulykken.
En vanntett ryggsekk, som tilhører en rumener som var om bord i helikopteret, ble funnet på stranden ved Neustadt dagen etter ulykken. Piloten er norsk og ansatt i Helitrans.
Selskapet oppgir at de har 15 helikoptre av typen Eurocopter AS350, lik det som er havarert. Totalt disponerer Helitrans 24 helikoptre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.