tirsdag 18. desember 2012

SAR Svalbard med kort rekkevidde

Helikoptrene på Svalbard må ha en rekkevidde som er ganske voldsom for å nå yttergrensen av vårt redningsansvarsområde. Til den nye grenselinjen mot Russland må det fly 350NM ut og så hjem igjen til et sted de nødstedte kan komme under behandling. De maskinene det er snakk om kan bare fly 120NM for der å plukke opp 18.

Nye redningshelikoptre til Sysselmannen på Svalbard

Selskapet Lufttransport er tildelt kontrakten for tjenesteleveranse av Sysselmannens helikoptertjeneste på Svalbard.
– Dette er en styrking av beredskapen i nordområdene. Vi vil sikre Norges evne til å ta redningsansvar i eget og tilstøtende områder, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo.
Som en konsekvens av økt aktivitet og økt ansvarsområde, har Regjeringen bestemt at Sysselmannens helikoptertjeneste fra 2014 skal utvides fra dagens tjeneste med ett stort og ett mellomstort helikopter til to store helikoptre.
Helikoptrene skal være på plass 1. april 2014. Helikoptrene har nytt søkeutstyr, bedre kommunikasjonsutstyr og sikkerhetsutstyr.  De vil kunne plukke opp 18 nødstilte innenfor en radius på 120 nautiske mil. 
– Vi vil gjøre redningstjenesten mer robust, med bedre responstid, større lasteevne og bedre rekkevidde, sier Faremo.
Kontrakten med Lufttransport innebærer at to redningshelikopter av typen AS 33L1 Super Puma blir stasjonert på Svalbard lufthavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.