fredag 21. desember 2012

SAS har utstyret som Norwegian mangler?


SAS i strupen på Norwegian etter frosttåke-kaos

Krangler om torsdagens flyforsinkelser.
Torsdag ble Oslo Lufthavn Gardermoen rammet av fenomenet frosttåke. Det førte til at flyene brukte lengre tid på å ta av ettersom de måtte avises.
Norwegian manglet utstyr og hadde tekniske problemer. Derfor gikk avisingen av motorene tregt, og andre fly måtte vente i kø, også SAS, skriver VG Nett
Les også: Frosttåke skaper forsinkelser

– Overdrevet

Lasse Sandaker-Nilsen, informasjonssjef i Norwegian, bekreftet overfor ABC Nyheter at flyselskapet hadde hatt tekniske problemer i går, men hevdet problemene var overdret i media.
– Det er imidlertid ikke hovedproblemet. Alle sliter med «freezing fog», som gjør at flyene bruker lenger tid på avising, sa Sandaker-Nilsen til ABC Nyheter.

– Legger skylden på Norwegian

Ifølge VG gikk Sandaker-Nilsen ut i media og sa at Norwegian brukte lenger tid på å avise motorene for å ivareta flysikkerheten.
– Det er å insinuere at andre flyselskaper - som flyr på rute - ikke tar sikkerheten på alvor, og det reagerer vi sterkt på, sier SAS-talsmann Knut Morten Johansen til VG Nett.
Norwegian måtte kansellere ni flyavganger i går, mens SAS måtte kansellere to.
- Faktum er at Norwegian manglet teknisk utstyr til å avise flyene sine - mens SAS har investert store summer og ressurser i utstyr og prosedyrer for å beskytte flymotorene, slik at vi kan fly med god punktlighet også når det legger seg rimfrost i motorene, sier Johansen til VG.no.
Sandaker-Nilsen har ikke besvart ABC Nyheters henvendelser torsdag. Han sier imidlertid til VG at han «fastholder alt han har sagt om egen operasjon».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.