mandag 25. februar 2013

Kjosern er styrtrik



Gründer, hovedeier og toppsjef Bjørn Kjos har blitt milliardær på flyeventyret Norwegian. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)                       

Kjos er blitt dobbelt så rik - på fem måneder

Flysjef Bjørn Kjos er god for 1,6 milliarder kroner etter tidenes opptur for Norwegian-aksjen. – Aksjen kan dobles enda en gang, mener analytiker.
Flyselskapet Norwegian flyr høyt på Oslo Børs. I løpet av høsten og vinteren har verdien av selskapets aksjer doblet seg.

Blant Norges aller rikeste

Mens Kjos' aksjer hadde en verdi på 780 millioner kroner ved inngangen til oktober ifjor, er aksjeposten i dag verdt nærmere 1,6 milliarder kroner.

Kan dobles - igjen

Flyanalytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans var blant ekspertene som oppjusterte kursmålet på Norwegian-aksjen etter kvartalspresentasjonen. Gjul tror aksjen vil nå 245 kroner på 12 måneders sikt. I dag handles den til 218,90 kroner.

Store planer

Kjos har store planer for Norwegians videre vekst. I slutten av mai starter lavprisselskapet langdistanseflyvninger til USA og Thailand. Sjansen er imidlertid stor for at Norwegian ikke får levert de nye Boeing Dreamliner-flyene til oppstarten.
DN.no har ikke lykkes i å få en kommentar fra Bjørn Kjos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.