søndag 24. februar 2013

SAR - Nordområdene


Nyheten under er ikke ny, men den må sees i sammenheng med den annonsen Lufttransport nå har ute i pressen vedr. ledige stillinger som skal dekke jobben for Sysselmannen på Svalbard. Tjenesten skal opereres med to AS332L1 som utstyres som AWSAR maskiner, altså med bl.a. avisingsutstyr. Her vil jeg føye til at dette helikopteret er uegnet som redningshelikopter fordi det ikke kan nå østgrensen av vårt redningsansvarsområde fra Longyear, for der å gjøre en jobb, og så returnere Longyear. Avstanden er ca. 320NM. Det er omtrent samme avstand fra Longear til området som det er fra Banak til det samme området.

Lufttransport fikk oppdraget

Helikopter fra Lufttransport. (Foto: Knut Rindahl/NRK)Det Tromsø-baserte Lufttransport er et av Nordens største selskaper innen luftambulanse
Foto: Knut Rindahl/NRK
Lufttransport har fått kontrakten for Sysselmannens helikopterteneste på Svalbard.
I 2014 vil to nye store helikopter være på plass i Longyearbyen. I dag er det ett stort og ett mellomstort som er stasjonert på øygruppa.
De nye maskinene vil kunne hente opp mot 18 personer hver, i en radius på 120 nautiske mil.

Styrker beredskapen

– Dette er en styrking av beredskapen i nordområdene. Vi vil sikre Norges evne til å ta redningsansvar i eget og tilstøtende områder, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo.
– Vi vil gjøre redningstjenesten mer robust, med bedre responstid, større lasteevne og bedre rekkevidde, sier Faremo.

Airlift tapte konkurransen

Kontrakten med Lufttransport innebærer at to redningshelikopter av typen AS 33L1 Super Puma blir stasjonert på Svalbard lufthavn.

Tre selskap konkurrerte om oppdraget, blant andre Airlift, som har hatt ansvar for helikoptertjenesten for Sysselmannen siden 1995.
AS Lufttransport er en av de største selskapene innen luftambulanse. Selskapet driver også kystvaktovervåking, chartervirksomhet, transport av loser til skip med helikopter, og ruteflyging.
Selskapet er lokalisert med hovedbase i Tromsø, og har i dag 244 ansatte.
Lufttransport tar over flyginga for sysselmannen 1. april 2014.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.