tirsdag 25. juni 2013

Flygekontrolltjeneste over Nordsjøen - Kommer den?

Fra Stavanger Aftenblad 1978:
 


Øker samarbeidet på norsk sokkel

Avinor og Statoil har inngått en utvidet samarbeidsavtale om flysikringstjenester. Avtalen gjelder både flykontroll og teknisk navigasjonsutstyr, og er et viktig bidrag til en sikker og robust flykontroll i luftrommet over norsk sokkel.

- Vi er godt fornøyde med denne avtalen, som sikrer oss en god og effektiv drift av anlegg som er viktige for å sikre lufttrafikken i Norge. Avinor spiller en viktig rolle for offshore-trafikken, og vi ønsker å øke vårt samarbeid med aktørene på norsk sokkel i framtiden, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.
Luftfarten spiller en nøkkelrolle for norsk offshorevirksomhet. Årlig er det nærmere 150 000 flygninger til og fra installasjoner på norsk sokkel.
Samferdselsdepartementet har tillagt Avinor ansvar for systemene som bidrar med navigasjonsinformasjon til fly og helikopter i norsk luftrom. Flere av disse utstyrsløsningene er plasserte på Statoil-opererte anlegg på norsk sokkel. For Avinor innebærer avtalen et utvidet samarbeid med Statoil om forvaltning, drift og vedlikehold på disse systemene.
For Statoil vil avtalen sikre tilgang til systemspesialisttjenester i Avinor på egne systemer. Videre vil Statoil få tilgang til Avinor sitt kompetansesystem for selskapets tekniske personell.
Avtalen sikrer også gjensidig tilgang til hverandres trafikkinformasjon, noe som bidrar til å øke robustheten til lufttrafikktjenesten i luftrommet over norsk sokkel.
For fremtiden vil det som nå er tilrettelagt, bidra til enklere arbeidsprosesser og samhandling opp mot endringer i gjeldende forskrifter. Det vil også gjøre det lettere å få på plass ny teknologi i kontrollerte luftrom innenfor dette geografiske avgrensede området.
Begge parter ser for seg en mer effektiv og rasjonell drift av de tjenester som avtalen omfatter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.