mandag 29. juli 2013

Brann i Widerøemaskin på bakken - Twin Otter? Neppe

Brann i propellfly på Gardermoen

Begynte å brenne i startmotor.
Brannvesenet ved Oslo lufthavn Gardermoen måtte mandag morgen rykke ut etter etter å ha fått meldinger om røykutvikling i et Twin Otter-fly.
– Flyet stod helt i ro da det begynte å brenne i startmotoren. Jeg tør ikke si noe om hvorvidt det var i drift da dette skjedde, sier vaktleder Bjørn Høgda ved 110-sentralen på Romerike til TV2.
Det er Widerøe som opererer flyet.

Dette ser bedre ut:

Motoren på Widerøe-fly i brann på Gardermoen


Kraftig røykutvikling i passasjerfly.

Brannvesenet på Romerike måtte mandag morgen slukke en brann i et propellfly på Oslo lufthavn Gardermoen. Det ble meldt om røykutvikling, og det skulle vise seg å være brann i flyets startmotor. Det opplyser 110-sentralen på Romerike på Twitter ved 08.45-tiden mandag morgen.
Kort tid senere kom meldingen om at brannen var slukket.
– Flyet stod helt i ro da det begynte å brenne i startmotoren. Jeg tør ikke si noe om hvorvidt det var i drift da dette skjedde, sier vaktleder Bjørn Høgda ved 110-sentralen på Romerike til TV2.no.
Brannvesenet meldte på Twitter at det dreide seg om et Twin Otter-fly, men ifølge pressesjef Vegar Gystad skjedde røykutviklingen i en Widerøe-maskin. Widerøe tok sin siste DHC-6 Twin Otter ut av flåten i mars 2000. Flåten består i dag bare av nyere Dash-8-fly.
– Jeg kjenner ikke flytypen, men det var en Widerøe-maskin parkert ved terminalbygningen. Det jeg har fått beskjed om er at brannvesenet var raskt på stedet og at situasjonen kom veldig raskt under kontroll, sier Gystad til TV2.no.
Ingen personer har kommet til skade.
Den elektriske startmotoren, hvor brannen nå startet, brukes for å dra i gang de store propellmotorene i flyene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.