mandag 26. august 2013

Charter til Egypt stoppes ut året


Den spente situasjonen i Egypt, gjør at UD fraråder reiser til landet. Nå innstiller de største reiseselskapene alle reiser ut året. Foto: Muhammad Hamed (Reuters)
                               

Alle Egypt-reiser innstilles ut året

De største norske charterselskapene dropper alle reiser til Egypt ut året. Kundene får til bud om besøke andre feriemål i stedet.

– Sånn situasjonen er i Egypt, og med det reiserådet Utenriksdepartementet har utstedt, har vi besluttet å innstille også vinterflygnignene til Egypt, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til NTB.
Siden 15. august har UD frarådet alle reiser til Nord-Sinai og Kairo. I tillegg frarådes «alle ikke-nødvendige reiser» til det øvrige Egypt. Samme dag bestemte reiseselskapene Ving, Star Tour og Apollo å hente hjem sine ferierende kunder og avlyse resten av sommersesongen.
Nå er det klart at også første del av vintersesongen, som skulle startet 15. oktober, blir innstilt.
Les også: Politisk uro har gitt Spania turistrekord

Kontakter alle

– Vår første avgang til Egypt er foreløpig satt til 2. januar. I samråd med UD vil vi vurdere situasjonen utover høsten før vi tar en avgjørelse om hva vi skal gjøre på nyåret, sier Larsen-Vonstett.
De som allerede har bestilt ferie til Egypt med Star Tour, vil bli kontaktet av selskapet med tilbud om en annen reise eller pengene tilbake. Det er snakk om rundt 300 personer.
– Det er ikke flere enn at vi har kapasitet til å ringe alle, sier Larsen-Vonstett. Hun sier det har vært en merkbar nedgang i bestillinger til landet.
Les også: EU vil revurdere forholdet til Egypt

Flere innstiller

– Selvfølgelig reiser man ikke sånn situasjonen er nå og med det reiserådet som kommer fra UD. Men mange ser nok også fremover og tar ikke sjansen på å bestille og så risikere å få ferien avlyst. Det er ikke lett å finne alternativer dersom for eksempel påskeferien går fløyten, sier Larsen-Vonstett
Hun opplyser at også Ving og Apollo er med på avgjørelsen om midlertidig å fjerne Egypt fra reisemenyen. Også danske og finske turoperatører innstiller sine reiser til landet ut året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.