mandag 26. august 2013

Nytt kystvaktfartøy under bygging

 
Pressemelding, 26.08.2013
Nr.: 69/2013

Nytt topp moderne fartøy til Kystvakten

Regjeringen vil styrke Kystvakten for fremtiden. Nordkapp-klassen skal fases ut og i 2016 skal det første nye topp moderne fartøyet erstatte KV Andenes.
KV Andenes tilhører Nordkapp-klassen som har vært i trofast tjeneste i over 30 år. Fartøyene har vært godt tilpasset tjenesten de har gjennomført, men begynner nå å bli gamle. Derfor vil regjeringen som et ledd i Nordområdesatsingen gå inn for kjøp av nye topp moderne kystvaktfartøy for å erstatte denne fartøyklassen og begynner med et som skal erstatte KV Andenes.
-Situasjonen i Nordområdene forandrer seg konstant. For å møte utfordringene som kommer må vi være best mulig rustet. Derfor har vi i regjeringen i statsbudsjettet bestemt at vi skal kjøpe et nytt helikopterbærende og isforsterket fartøy som er planlagt levert i 2016, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. 
Det er ikke snakk om å kjøpe flere fartøyer, men å erstatte gamle med nye moderne og fremtidsrettede fartøyer.
-Nordkapp-klassen var langt fremme teknologisk når den ble innført for over 30 år siden. Nå begynner levetiden å gå mot slutten, derfor må vi gjøre noe. Det nye fartøyet vil representere et kvantesprang innen teknologi sett i forhold til de gamle, sier statsråd Strøm-Erichsen. 
Utfordringene i dag og de som kommer i fremtiden i nordområdene er store. Når trafikken gjennom Nordøstpassasjen etterhvert øker må Norge være beredt til å kunne ivareta norske interresser og områder.
-Kystvakten møter krav og forventninger fra mange aktører som blant annet fiskeri- og havbruksnæringen og oljebransjen. Beredskap i forhold til miljøvern er også et krav som blir viktig i fremtiden. Det er derfor viktig at vi har fartøy som kan møte disse utfordringene. Vi må følge med og helst ligge i forkant teknologisk, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. 
Planen er at det nye erstatningsfartøyet skal være på plass i 2016.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.