mandag 23. september 2013

B787 - Norwegian lei av problemene

Norwegian innkaller Boeing til Dreamliner-møte

Norwegian har fått nok av marerittet med Dreamliner-flyene og innkaller derfor Boeing-representanter til møte i Oslo senere denne uken.
Onsdag denne uken flyr folk fra ledelsen i Boeing fra Seattle i USA for å møte Norwegian-sjef Bjørn Kjos og selskapets operative ledelse på Fornebu.
- Vi har hatt for mange driftsproblemer med Dreamliner-maskinene våre. Dette er feil som burde ha vært plukket opp før flyene ble levert. Dette dreier seg om at vi krever at Boeing får orden på de tekniske tingene, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til NTB.

Mange problemer

Bakgrunnen for møtet er at Norwegians to 787 Dreamliner-maskiner har hatt flere tekniske problemer etter at de ble satt i trafikk i år.
Nå skal egentlig alle selskapets langdistanseflyginger bli fløyet med de nye flyene, men Norwegian har også måttet leie inn eldre Airbus-maskiner for å få unna passasjerene.
- Påliteligheten har ikke vært som forventet fra splitter nye fly, så noe må skje raskt. Tydeligvis har ikke Boeing hatt god nok kvalitetskontroll, sier Skånvik.

Store bestillinger

Norwegian har bestilt til sammen åtte Dreamliner-fly fra den amerikanske flygiganten. Det første av de åtte flyene ble levert 30. juni i år, mer enn to måneder forsinket.
Norwegian venter på levering av det tredje Dreamliner-flyet i november. De øvrige fem flyene skal leveres i 2014 og 2015.
I tillegg til de åtte Dreamliner-flyene venter Norwegian på 222 andre nye fly. Disse er fordelt på 100 Boeing 737 MAX8, 22 Boeing 737-800, samt 100 A320neo-fly fra Boeings konkurrent Airbus. Avtalene ble signert i januar i fjor. De flyene skal leveres fra 2016. (©NTB)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.