tirsdag 24. september 2013

SAR - Valg av nytt redningshelikopter

Helikopterfaglig Forum tok høyde for utviklingen du ser i illustrasjonen under. Nå ser vi hvor det bærer hen og kravene til redningshelikopter er satt av utvalget som nå snart skal bestemme seg for ny helikopterttype etter Sea King. Krav til rekkevidde og kapasitet er åpenbare elementer når en ser på de enorme avstandene det er snakk om. Fra land er det 390 NM til ytterkanten av vårt redningsansvarsområde. Det gjelder også for Svalbard. Om ikke lenge vil helikoptre bevege seg lengre og lengre ut mot yttergrensene og kravet på 250NM for der å heise opp 20 nødstedte og så fly 150NM er åpenbart satt for lavt.
Sakset fra DN:


North Energy har laget en skisse over hvordan Barentshavet kan bli seende ut om ti til tyve år. -  Dette er ikke tatt ut av luften, her er det strukturer overalt, sier Johan Petter Barlindhaug, styreleder i North.

North Energy har laget en skisse over hvordan Barentshavet kan bli seende ut om ti til tyve år. - Dette er ikke tatt ut av luften, her er det strukturer overalt, sier Johan Petter Barlindhaug, styreleder i North.

Spår sammenhengende undervannsfabrikker i Barentshavet

- Det er ikke bare et spørsmål om en utbygging her og en der i Barentshavet, sier næringslivsnestor Johan Petter Barlindhaug. Han ser for seg et nytt og mye mer krevende "Nordsjøen" i Barentshavet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.