torsdag 19. september 2013

SAS tisser i buksen for å holde varmen - Salg av aktiva gir godt resultat

Nå er det neppe mer å selge slik at resultatet neste år vil vise om selskapet virkelig har greid å snu seg. Jeg tror det ikke før jeg ser det. Husk at salget av Widerøe er fullført i 2016.
Det betyr at man først i 2017 kan se mer av hvordan dette går når nedbetalingen av dyre lån slår til. Norwegians fadese med B787 vil bidra til positive resultater. Det er for øvrig på tide for den norske stat å selge seg ut.

 
LÅN: SAS tar opp milliardlån på egenhånd etter gode økonomiske resultater det siste året. Foto: SAS

Nå tar SAS opp milliardlån

Bare ett år etter at SAS var på randen av konkurs låner selskapet penger på egenhånd.
Det fremgår av en børsmelding fra selskapet.
Lånet har en løpetid på fire år og en rente på ni prosent. Selskapet har ikke pantsatt noen eiendeler for å få tatt opp lånet.
Finansanalytiker Hans Erik Jacobsen i Swedbank Frist Securities, sier til e24, som først omtalte saken, at SAS er på bedringens vei økonomisk.
– SAS har vært gjennom en formidabel snuoperasjon, som nå viser seg i selskapets resultater. Med det kommer også tilliten tilbake, sier Jacobsen.

Milliardoverskudd

Massive sparetiltak i flyselskapet gir resultater i form av milliardoverskudd. I årets tredje kvartal fikk konsernet et resultat før skatt på drøyt 1 milliard norske kroner, nesten 370 millioner mer enn i samme kvartal i fjor.
– Det er gledelig å kunne konstatere at våre bestrebelser har en effekt, sa konsernsjef i SAS, Richard Gustafson, til nyhetsbyrået TT da resultatet ble lagt frem.
Tredje kvartal i SAS' forskjøvne regnskapsår går fra mai til juli, og konsernet hadde en omsetning på 11,59 milliarder svenske kroner, en liten nedgang fra samme periode året før.

Kjøper nye fly

SAS undertegnet i juni en avtale med flyprodusenten Airbus om levering av 12 nye fly, som ledd i SAS sine planer for å fornye flyparken på sine langdistanseruter.
Tidligere i år solgte SAS 80 prosent av sine aksjer i Widerøe til en investorgruppe bestående av Torghatten ASA, Fjord1 AS og Nordland fylkeskommune. De har også forpliktet seg til å overta SAS sine 20 prosent andel i 2016.
Salget av Widerøe ga SAS rundt to milliarder svenske kroner, og var et viktig steg i forbedringen av selskapets sin finansiell posisjon, inkludert en reduksjon av SAS' gjeld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.