tirsdag 31. desember 2013

Norwegian - Inn i det nye året

Sertifiserende myndigheter i USA og Europa må gå inn i seg selv etter dette. Flyet kan ikke ha vært ferdig testet før det ble introdusert i markedet.

Norwegian-fly - Norwegian beklager situasjonen på det sterkeste. Passasjerne selv lurer på om de kommer seg hjem før nyttår. - Foto: Nilsson, Johan / NTB scanpix
Norwegian beklager situasjonen på det sterkeste. Passasjerne selv lurer på om de kommer seg hjem før nyttår.
Foto: Nilsson, Johan / NTB scanpix

276 Norwegian-passasjerer mer enn et døgn forsinket

De 276 passasjerene som skulle ha ankommet Oslo lufthavn mandag formiddag med Norwegians Dreamliner-flight DY7002, kan i verste fall risikere å komme seg hjem først neste år. Natt til tirsdag ble siste avgangstidspunkt estimert til klokken 15.30 norsk tid.
Siste estimerte avgangstidspunkt er klokken 9.30 tirsdag morgen lokal tid i New York, noe som tilsvarer klokken 15.30 tirsdag norsk tid. Med flytid på sju og en halv time betyr det at passasjerene lander på Gardermoen tidligst klokken 23 nyttårsaften, skriver VG.
– Jeg er ganske frustrert over situasjonen og har mine tvil om vi rekker hjem til nyttårsaften. Men jeg håper selvfølgelig at vi får reise snart, sier Eivind Engen, som er en av de 276 passasjerene, til avisen.

Svensker også forsinket

Han opplyser at han og flere andre passasjerer ble innlosjert på et hotell på flyplassen, men at mange har fått beskjed om at det ikke er ledige rom å oppdrive. Flere passasjerer er frustrerte over dårlig informasjon, legger han til.
Situasjonen ble ytterligere kaotisk da passasjerer som skulle ha reist fra New York til Stockholm, natt til tirsdag også ble sittende fast i New York.
Årsaken er at Dreamliner-flyet som skulle ha dratt fra New York til Oslo natt til mandag, er samme fly som skulle ha tatt med seg passasjerer fra New York til Stockholm mandag kveld. 

Bremseproblemer

Ifølge Aftenposten skulle flyet med Oslo-passasjerene ha tatt av fra New York natt til mandag og landet på Gardermoen klokken 10.50 mandag formiddag. Ankomsttidspunktet ble deretter endret til klokken 14.55 mandag ettermiddag, og deretter utsatt på ubestemt tid.
Norwegians pressetalsmann Daniel Kirchhoff opplyste mandag kveld til NTB at håpet var at flyet kunne ta av fra New York klokken 3.30 natt til tirsdag norsk tid.
Med to ytterligere timers forsinkelse tyder det dermed på at de tekniske problemene med bremsesystemene ennå ikke er løst, ifølge VG.
 

Beklager

Norwegian beklager situasjonen på det sterkeste, og beklager manglende oppdateringer på selskapets nettsted.
Dreamlineren som nå står i New York, er ifølge Aftenposten identisk med flyet som søndag fikk problemer med varme- og klimastyringen på vei fra Bangkok til Oslo.
Ifølge VG opplevde 270 passasjerer temperaturer på opptil 32 grader på flyturen til Gardermoen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.