søndag 19. januar 2014

Helikopter settes inn i Lærdal


Brannen i Lærdal sentrum er ute av kontroll med stor spredningsfare. Video: TV2.no

Helikopter settes inn i slokking i Lærdal

Minst 15 bolighus og flere næringsbygg er totalskadd i brannen i Lærdal. Brannen er ikke under kontroll, og det settes nå inn helikopter i slokkingen.

Fakta om Lærdalsrøyri

* Lærdalsøyri er et tettsted og administrasjonssenteret i Lærdal kommune i Sogn og Fjordane. Bygda har vel 1.100 innbyggere, 300 av dem bor i sentrum.
* Gamle Lærdalsøyri er et prisbelønt og vernet trehusmiljø fra 1700- og 1800-tallet med 161 bygninger i blant annet sveitserstil.
* Bebyggelsen er noe av det mest spesielle som er igjen av eldre tettstedsarkitektur i Norge. Ved siden av Røros er Lærdalsøyri ett av de største samlede bygningsmiljøene fra eldre tid som er tatt vare på i Noreg.
* Lærdal var på 1700- og 1800-tallet et sentralt administrasjons- og handelssted. Stedet er på Riksantikvarens liste over byområder av kulturhistorisk interesse.
* Lærdalsøyri har vært en historisk markedsplass fra slutten av 1500-tallet, og nærheten til fjorden, samt veisystem over fjellene, gjorde stedet til et viktig knutepunkt mellom øst og vest. (Kilder: Store Norske Leksikon og Riksantikvaren )

Det er 110-sentralen i Sogn og Fjordane som har anmodet om å få et skogbrannhelikopter til slokkingsarbeidet, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.