fredag 21. mars 2014

Ølreklame Little Norway

ABC Nyheters øl-kjenner

Arne Lindbach er ølentusiast fra Vadsø, øl-blogger og lidenskapelig hjemmebrygger. Arne skriver om øl for ABC Nyheter.
Under krigen var det et stort antall nordmenn som fikk sin militære opplæring på en flybase i Muskoka i Kanada. I perioden fra 1942 til 1945 var det en så stor norsk dominans i området at flybasen fikk tilnavnet «Little Norway».
Gjennom opplæring av det Britiske flyvåpenet ble norske piloter flyvedyktige og klare til innsats for å befri hjemlandet fra den tyske okkupasjonen.
Før krigen var slutt hadde over 2500 norske flysoldater av alle kategorier (flygere, navigatører, mekanikere m.m.) fått sin opplæring i Little Norway. 
I 1943 ble Flyvåpnenes Kvinnekorps opprettet, tre kurs ble gjennomført i Little Norway, der kvinnene ble utdannet til blant annet kontorassistenter, fotografer og teleprinteroperatører.

Eget museum og minnepark

Årene med det sterke innslaget av nordmenn i området har satt sine spor – og mange av de som fikk sin opplæring på flybasen i Kanada har hatt et sterkt forhold til folket og landet i ettertid.
Med støtte fra Norge har det blitt opprettet en egen minnepark, Little Norway Memorial Park, hvor det er reist en egen tavle fra det norske folk. I 2007 ble det også åpnet et eget museum ved flyplassen i Muskoka, Little Norway Memorial Building. Under åpningen deltok 45 veteraner og daværende statsminister Jens Stoltenberg.

Norsk-Kanadisk øloppskrift

Da Arendalsbryggeriet ønsket å utvikle et nytt øl som var litt mer smaksfullt og som skulle ha litt preg av mikro-øl i seg, startet de opp samarbeidet med det kanadiske mikrobryggeriet Sawdust City Brewing Co. Dette lille bryggeriet styres av bryggemester Sam Corbeil og ligger i området hvor de norske soldatene fikk sin opplæring.   
Med historien om Little Norway og kanadiske lager-tradisjoner som bakgrunn ble oppskriften til det nye ølet skapt. Kanadisk malt fra Gilbertson & Page og den tsjekkiske humlesorten Saaz har gitt et litt mer maltig og humlepreget pilsnerøl enn de fleste andre lyse lagerøl som kommer fra de store norske bryggeriene. Men det er ikke et øl som skremmer smakssansene.
Little Norway Pale Lager er brygget med et ønske om å treffe de som normalt setter pris på en ordinær pilsner, men som kanskje ønsker litt mer smak. Ølet brygges i Norge av Arendalsbryggeriet.
Little Norway Pale Lager
 
Dette er et lyst, gyldent øl med et kritthvitt skum som holder godt. Duften er litt brødaktig, blomstrende og har preg av eple og honning. Smaken er frisk, ren med litt eple, sitrus og en litt krydret avslutning. God balanse.
Little Norway Pale Lager er et øl som vil treffe manges smakssanser. Ølet fremstår som en grei pilsner som fint konkurrerer med tilsvarende norske øl. Et friskt og fint pilsner-øl med en anelse mer smak.
Ølet kommer på 0,5 l boks og 0,33 l flaske og selges i en rekke butikker.   
Little Norway Pale Lager – Alkohol 4,7% - pris ca. kr. 30,- for 0,5 l boks.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.