mandag 31. mars 2014

Norwegian - Et unorsk selskap II

MARKERER. Kabinansatte i Norwegian frykter for sine arbeidsplasser når de i dag overføres til to nye selskaper i konsernet. Foto: Per Thrana
Luftfart

Norwegian-ansatte med sørgemarkering

Kabinforening markerer misnøye med å bli overført til nye selskaper.

Et "betydelig" antall medlemmer i Norwegian Kabinforening møter i dag opp foran Norwegians hovedkvarter kledd i sort for å markere sin misnøye med å bli overdratt til de nyetablerte selskapene, Cabin Services Norway og Cabin Services Denmark, ifølge en melding fra fagforeningen Parat mandag.


Tillitsvalgt Marit Lindén vil holde en appell og overrekke Norwegians-ledelsen et telegram der de kabinansatte takker for alle årene de har fått være en del av Norwegian, fremgår det.
- Norwegian er et selskap vi er veldig glad i, og stolte av å få være en del av - Nå skal vi ikke få være det lenger. Vi føler at vi bit for bit blir fratatt det vi har vært med på å bygge opp, men siste ord er ikke sagt i denne saken, sier Lindén.
De ansatte frykter overføringen til nye selskaper er starten på noe "mye mer", og at neste trinn er å selge disse selskapene, som ifølge Parat ikke inneholder hverken fly eller AOC (driftstillatelse), til et bemanningsbyrå.
"Senere kan spanske og thailandske kabinansatte overta norske arbeidsplasser helt og holdent", heter det.
Markeringen finner sted utenfor Norwegians hovedkvarter på Fornebu utenfor Oslo klokken 11.30 mandag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.