mandag 28. april 2014

Norwegian og USA - Utsetter kjøp av B787



UTSETTER ORDREN: Planen om å bestille 20 nye fly av typen Dreamliner er utsatt da Norwegian fortsatt venter på godkjenning for sine langdistanseruter. Arkivfoto: NTB scanpix

Norwegian utsetter Dreamliner-ordre

Norwegian har valgt å utsette samtalene med Boeing om å bestille 20 nye Dreamliner langdistansefly.

Årsaken skal ifølge nyhetsbyrået Reuters, som E24 siterer, være at amerikanske myndigheter ennå ikke har gitt sin godkjenning til Norwegians nye langdistansevirksomhet.
– Dessverre har forsinkelsen i DOT-prosessen (Det amerikanske transportdepartementet, red.anm.) ikke gitt oss noe annet valg enn å sette våre forhandlinger med Boeing om å kjøpe 20 nye 787-9 Dreamliner-fly på hold, skriver flyselskapets direktør Bjørn Kjos i et brev til den irske transportministeren Leo Varadkar.
Han viser til at fremtiden til Norwegian i USA må avklares før de kan gå videre med forhandlingene med Boeing.

Møtt motstand

Norwegian har opprettet et nytt selskap i Irland, Norwegian Air International, som skal drifte langdistanserutene til selskapet. Norwegian har mottatt et såkalt Air Operator Certificate (AOC) for dette selskapet, noe som er nødvendig for å drive et flyselskap.
Etter en avtale mellom EU og USA skal ethvert flyselskap med en godkjent AOC også kunne få rettigheter til å fly over Atlanterhavet.
Søknaden Norwegian har sendt til amerikanske myndigheter har møtt motstand. Andre flyselskaper og fagforeninger argumenterer med at selskapet har satt opp et selskap i Irland for å kunne presse ned lønninger og arbeidsvilkår.
Norwegian har avvist påstandene om at de driver sosial dumping i luften gjennom det nye selskapet.

Større fly

Ordren det er snakk om er en mulig bestilling på 20 Dreamliner 787-9. Utgaven er noe større og har flere seter enn den første versjonen selskapet bestilte.
I februar sendte Norwegian ut to pressemeldinger der det fremgikk at de hadde inngått intensjonsavtaler om å lease henholdsvis to og fire fly.
Norwegian har i dag fire fly av typen Dreamliner 787-8. Selskapet har bestilt i talt 14 fly av denne modellen. Ytterligere tre blir levert i år, mens resten skal leveres fram til 2018.
– Det er ikke noen stor hemmelighet at Norwegian har jobbet for å skaffe flere fly, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.