søndag 27. april 2014

Norwegian - Streik utsatt

Parat og Norwegian møter mandag til tvunget mekling. Foto: NTB scanpix.

Mulig Norwegian-streik fra fredag

Parat og Norwegian møter mandag til tvunget mekling. Parat har mulighet til å ta ut sine kabinansatte i streik med fire dagers varsel.

Arbeidstakerorganisasjonen Parat fortalte lørdag at det ikke blir aktuelt med en streik fra onsdag, men understreker at de fortløpende kan benytte seg av firedagersvarselet.
– Vi beklager den usikkerheten dette medfører overfor en uskyldig tredjepart, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til NTB.
Han understreker at det er er Norwegian som har satt seg selv i denne situasjonen.

Avventer danskene

Parat-lederen forventer en krevende mekling, men sier at meklingen ikke er mer komplisert enn at det er mulig å finne løsninger – om Norwegian er interessert.
Parat valgte ikke å varsle om plassfratredelse innen fredag, som gjør at det ikke er mulighet for streik fra onsdag. Årsaken til dette er at Norwegian krever en egen mekling for de kabinansatte i Danmark som er medlem av Parat.
– For oss er det helt avgjørende at både de norske og danske kabinansatte går inn i en eventuell konflikt samlet, sier Skjæggerud.
En avklaring fra Danmark må komme innen midnatt tirsdag.

Stor avstand

Foreløpig er det stor avstand mellom partene. Ett av Parats fem krav i forhandlingene er en videreføring av dagens tariffavtalestruktur hvor kabinpersonalet i Norge og Danmark har felles tariffavtale.
Arbeidstakerorganisasjonen krever også at kabinansatte sikres en lønnsutvikling i tråd med resten av samfunnet.
– Videre krever vi at Bjørn Kjos og Norwegian rydder opp i pensjonskaoset de har stelt i stand, og at de kabinansatte får medbestemmelse om sin fremtidige pensjon – noe som er normen i denne bransjen, sier Skjæggerud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.