Politimester i Vest-Finnmark Morten Daae er svært positiv til bruken av fjernstyrte droner i tjenesten. Bruk av helikopter er kostbart, og politiet har allerede gjort enkle tester med droner som et alternativ.
– For eksemple vil søk i skredområder være aktuelle bruksområder for en drone. Vi kan også se for oss at droner kan brukes i skarpe operasjoner for eksempel til observasjon, sier politimester Morten Daae.
Morten Daae, hammerfest - Politimester Morten Daaen i Vest-Finnmark politidistrikt - Foto: NRK /
Politimester Morten Daaen i Vest-Finnmark politidistrikt
Foto: NRK

Stoppet

Men forsøket med drone i operativ tjeneste hos politiet i Vest-Finnmark er nå stoppet i påvente av en sentral utredning.
Det er politidirektoratet som jobber med det såkalte endringsprogrammet, som ble satt i gang etter hendelsene på Utøya i sommeren 2011.
Bruk av drone er et av momentene i denne utredningen, og seksjonssjef Jørn Scheldrup sier de håper at en beslutning vil være klar i løpet av året.

Stoppet mer

Det var tidligere politimester Torbjørn Aas som satte i gang droneforsøkene sist sommer. Han satte også i gang utvikling av en egen applikasjon til bruk på mobiltelefon eller nettbrett, som kunne forenkle kommunikasjonen mellom politi og publikum.
Også dette arbeidet ble stanset av politidirektoratet.