onsdag 21. mai 2014

Flesland - Terminal 3 underveis


La ned grunnstein for Terminal 3 på Flesland

Statsminister Erna Solberg la onsdag ned grunnsteinen som markerer at utbyggingen av Terminal 3 ved Bergen lufthavn Flesland er i gang.
- Dette er en gledens dag for landet, Vestlandet og Bergensregionen. Endelig kan vi starte byggingen av en helt nødvendig ny flyterminal på Flesland. Det er alltid en glede å komme til Flesland men det er etter hvert blitt noe intimt, siden er så liten plass i terminalen. Det er derfor en spesiell ære for meg å legge ned den først grunnsteinen i den nye terminalen, sa Erna Solberg.

Nedlegging grunnstein t3 av erna solberg (brødtekstbilde bred)

Statsminister Erna Solberg legger ned  grunnsteinen til Terminal 3 på Flesland. Stående bak (fv): Stortingsrepresentant Torill Eidsheim (Transport- og kommunikasjonskomiteen) byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen, lufthavnsjef Aslak Sverdrup, stortingsrepresentant Øyvind U. Halleraker, stortingsrepresentant Sigurd Hille og konsernsjef Dag Falk-Petersen.
Foto: Helge Skodvin

Avinor vedtok i vår å bygge for 4.7 milliarder på Flesland.  Den nye terminalen blir på 63 000 kvadratmeter og vil bli et funksjonelt, skalerbart og moderne bygg som vil forenkle både de reisende og ansattes hverdag.  Det nye sentralbygget vil romme innsjekk (24 innsjekk- og bagdrop-posisjoner), bagasjesystem, sikkerhetskontroll (12 sluser), avgangshall og ankomsthall i to adskilte nivåer. Som et ledd i arbeidet, bygges det også en pir med 6 flyoppstillingsplasser. Den nye terminalen vil håndtere innlandstrafikk, mens den eksisterende terminalen primært vil bli en utlandsterminal. Totalt vil Bergen lufthavn Flesland kunne håndtere mellom 7,5 og 10 millioner passasjerer i året når alt står ferdig i 2017.
- Med Terminal 3 på plass vil Bergen lufthavn kunne møte næringslivets og regionens behov for et godt og effektivt flytilbud. Dette er i tråd med samfunnsoppdraget til Avinor, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.
Lufthavnsjef Aslak Sverdrup på Flesland påpeker at dagens grunnsteinsnedleggelse markerer starten på et spennende og krevende prosjekt: -Nedleggelse av grunnsteinen for T3 er en viktig markering for regionen, for Avinor for oss som jobber ved Bergen lufthavn – og ikke minst for passasjerene som kan se fram til ny flott terminal i 2017. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.