mandag 25. august 2014

Sola - Parkeringskaos - Private aktører stengt ute

Hvem kan ordne P-kaoset på Sola?


Ifølge Gunnar Sirevåg var det så voldsomt parkeringskaos på Sola i helgen at han personlig har sendt brev til Ketil Solvik-Olsen med beskjed om at han må gripe inn.


 
- Folk var så sinte og frustrerte over de nye forholdene ute på Sola flyplass at mange sto bare og skrek, forteller Gunnar Sirevåg. Han bor på Lura i Sandnes, denne helgen var han på Sola flyplass et ærend. Der var alt kaos.
- Vi kan ikke kjøre opp i femte etasje på parkeringshuset på Sola flyplass bare for at vi skal hente eller levere folk, fortsetter han.

Alle inn i p-huset

Les også



Kiss and fly blir klin and fly

18. august flyttar Sola flyplass Kiss&Fly under tak og du kan kysse gratis i 15 minuttar. - 15 minutt med kyssing er jo ganske lenge, meiner Avinor.
Det var mandag 18. august at Avinor iverksatte omleggingen. Kortidsparkeringen som tidligere har vært mellom parkeringshuset og terminalen, er flyttet inn i p-huset. Og det skal ifølge Avinor bli en permanent løsning.
Ifølge Gunnar Sirevåg fungerer ikke omleggingen særlig bra, i hvert fall ikke denne helgen.
- Det sto lange køer med biler. Borte ved Rica-hotellet samlet det seg mye folk som og sto og ikke kom noen vei og i tillegg til alt dette kom også folk med større biler, blant annet en med en campingbil som var for høy og som måtte begynne å rygge, forteller Sirevåg.
Han har nå sendt brev til Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen for å be om at det ryddes opp snarlig.

Drosje og buss


Ei fersk undersøking viser fleire vel kollektiv transport til Sola flyplass. Kollektivandelen har gått frå 12 til 18 prosent. - Ambisjonen er 30 prosent, seier lufthamnsjefen.
Leif Anker Lorentzen, lufthavnsjef ved Stavanger lufthavn Sola, sier til Aftenbladet at det er drosjer og busser som fra nå av skal få førsterett til å kjøre til døra på Sola.
- Alle andre skal inn i parkeringshuset. De første femten minuttene er gratis, sier Lorentzen og legger til at etter det han har hørt har det gått rimelig greit så langt, men at det har vært noe kø.

Etasjevegring

- Vi har parkeringsvakter som gir folk informasjon om hvordan dette fungerer. Utfordringen er å få folk til å bruke etasjene i parkeringshuset, men her må vi bare fortsette å gi informasjon, sier lufthavnsjefen.
Etasjevegring bekreftes av parkeringsvakt Olav Sletten fra Tasta Lions. Aftenbladet traff han mens han dirigerte trafikken på flyplassen søndag formiddag.
- Folk vil helst ikke opp i etasjene, de vil bare kjøre rett gjennom. Og de aller fleste vil jo helst ha det slik det var før, det får vi mange tilbakemeldinger om, sier Sletten.

- Dyrt

- Det går ikke så mange flybusser til Sola, og drosje koster fort 500 kroner en vei. Da må en tilrettelegge for at folk selv kan hente og levere der ute. Selv om de første 15 minuttene er gratis så vil det gå mye lengre tid å finne frem. Fly kan være forsinket, bagasjen kan være sein eller annet kan skje slik at klokka går, sier han.
- Det blir langt for folk å dra på bagasjen. Tenk på eldre folk som skal ha med seg flere kofferter, vi må tilrettelegge, ikke gjøre det vanskeligere for hverandre, sier Gunnar Sirevåg.

Finn plass

Lufthavnsjef Lorentzen oppfordrer alle som skal hente eller levere på Sola om å finne en parkeringsplass inne i huset, ikke bare stå med bilen inntil siden.
- Skal du bare raskt sette noen av er det greit om du bare kjører inn til siden inne i parkeringshuset, men skal du vente på noen som du ikke helt vet når kommer bør en finne en parkeringsplass slik at en ikke sperrer for fremkommeligheten for andre, sier han.
Lorentzen legger til at parkeringsplassene inne i p-huset på Sola er ekstra romslige.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.