tirsdag 30. desember 2014

AirAsia - Kl 0900 - Oppdater kl 1200

– 40 døde funnet

Indonesisk media siterer kilder blant letemannskapene på at man også har sett omrisset av det som kan være et fly i havet i leteområdet.
– Klokken 12.50 i dag (lokal tid, journ.anm.) fant et militært Hercules-fly et objekt på bunnen av havet, beskrevet som en skygge som ligner et fly, sa lederen for indonesiske luftfartsmyndigheter Bambang Soliestyo på dagens pressekonferanse.
Al Jazeera og indonesiske medier meldte tidligere tirsdag at det var funnet seks lik som kan stamme fra AirAsia-flyet. Disse er funnet rundt halvannen time med fly fra Surabaya. Like før klokken halv elleve melder AFP at totalt 40 døde kropper er funnnet i forbindelse med letingen etter AirAsia-flyet.
– Det har kommet meldinger på marinens radio om at krigsskipet Bung Tomo har funnet 40 døde kropper, og tallet er stigende. De er veldig travle nå, sier Manahan Simorangkir, talsmann for den indonesiske marinen.

De må få ut en sonarbøye som kan lytte på riktig frekvens.

Et av objektene sies å være en dør til nødutgang, et annet et menneske, men flere objekter er åpenbart i det samme området og ikke spredt. Fartøy er på vei.

Debris is 'from AirAsia plane', says Indonesian civil aviation chief - See more at: http://www.straitstimes.com/#sthash.ZKpuwUEs.dpuf

BBC: AirAsia QZ8501: Possible debris found

38 minutes ago
Indonesian officials say search teams have spotted debris at sea in the hunt for missing AirAsia Flight QZ8501.
Several objects were seen floating in the Java Sea off the Indonesian part of the island of Borneo, in one of the search zones for the plane.
Alice Budisatrijo reports.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.