søndag 29. mars 2015

Germanwings - Kapteinen

Den erfarne kapteinen som forsøkte å bryte seg inn i cockpit med øks var 43 år og hadde to barn.

Mens navn og bilder av andrepiloten Andreas Lubitz har gått verden rundt de siste dagene, har det vært stille rundt kapteinen på Germanwings-flyet som styrtet i Alpene.
Lufthansa har til nå ikke ønsket å gå ut med navnet på kapteinen. Men flere tyske og spanske medier har nå offentliggjort navnet hans: Kapteinen het Patrick Sonderheimer, var gift og hadde to små barn, melder blant annet La Vanguardia.
CNN rapporterer å ha snakket med en slektning av Sonderheimer som bekrefter at han var kaptein på flyet.

Ber folk huske kapteinen, ikke andrepiloten

På Twitter deler en rekke brukere nå et bilde der de oppfordrer mediene til å fokusere på helten Sonderheimer. De ber folk merke seg hans navn, i stedet for navnet på andrepiloten som skal ha styrtet flyet med vilje.
Lørdag kom det frem at Lubitz skal ha sagt til en ekskjæreste at alle en dag ville kjenne navnet hans.
- En dag vil jeg gjøre noe som endrer hele systemet, og deretter skal alle kjenne navnet mitt og huske meg, skal han ha sagt ifølge tyske Bild.

Fløy for Lufthansa i 10 år

Kapteinen Sonderheimer skal ha jobbet for Lufthansa-konsernet siden 2005, det siste året for Germanwings, skriver Stern. Han tok flygerutdanning i Bremen, og skal også ha fløyet for Lufthansas datterselskap Condor. Han skal ha over 6000 flytimer i et Airbus A320-fly bak seg.
Opptakene fra taleregistratoren som er funnet forteller om Sonderheimers rolle under de siste, dramatiske minuttene på 4U9525 fra Barcelona til Düsseldorf.
Det skulle være ren rutine.
"Du har kontrollen", sa Sonderheimer til andrepilot Andreas Lubitz og forlot cockpit. Om han skule rekke et raskt toalettbesøk før nedstigningen eller hadde et annet ærend vet vi ikke.
Animasjon: Slik var flyets siste minutter



Forsøkte å knuse døren med øks

Noen minutter senere høres hamring på døren som blir stadig mer desperat. Til slutt forsøker kapteinen å knuse den pasrede døren med det som ifølge Bild trolig er en øks, men forgjeves. Germanwings bekrefter overfor AFP at det var en øks om bord som del av sikkerhetsutstyret.
Like før flyet krasjer i fjellveggen høres skrik fra passasjerene.
Ifølge den franske radiostasjonen Europe 1 som har snakket med en tidligere kollega av kapteinen, var Sonderheimer en dyktig pilot og godt likt kollega.
- Han var en av våre beste piloter. Jeg er 100 prosent sikker på at han har gjort alt han kunne. Han var en god mann, og hadde humor, sier mannen som kaller seg "Dieter".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.