Ti minutter før landing i Bodø mandag kveld, fikk passasjerene beskjed om at lufthavnen var stengt på grunn av arbeid med ny sikkerhetsmerking av rullebanen og at flyet måtte lande på Evenes.
De fleste passasjerene ble i morgentimene tirsdag fraktet med buss de over 300 kilometerne fra Evenes og sørover til Bodø, men et femtitalls passasjerer fikk være med et fly i dag tidlig.
– Vi beklager på det sterkeste og vi forstår at dette har vært svært vanskelig for som havnet på Evenes i stedet for Bodø, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

– Null informasjon

Etter at det ble lagt nytt dekke på rullebanen i fjor, limer de nå på ny oppmerking. Det er hvite kantstriper, markering av avkjøring og annen sikkerhetsmerking som foregår ved Bodø lufthavn på natta denne sommeren. Limet som blir brukt trenger lang tørketid, for å kunne være klart til dagen etterpå. Natt til tirsdag var arbeidet allerede påbegynt da flyet fra Oslo var på vei inn mot Bodø.
SAS hadde i forkant av flyvningen fått dispensasjon til å lande i Bodø, etter at flyplassen egentlig skulle vært stengt. Men også på Gardermoen pågår det for tiden asfaltering, og avgangen ble dermed forsinket nordover. Det gjorde at det ikke lenger var mulig å lande i Bodø


Hans Marius Steinbakk
Hans Marius Steinbakk fikk en lang reise hjem fra Oslo, og mener passasjerene fikk altfor lite informasjon.
Foto: Knut Haarvik / NRK


Jesie Dypaune og Mia Karlsen
Jesie Dypaune og Mia Karlsen kom seg i dag tidlig fram til Bodø, ni og en halv time forsinket.
Foto: Knut Haarvik / NRK
Hans Marius Steinbakk var en av dem som fikk plass på flyet fra Evenes til Bodø i dag tidlig. Han reagerer på behandlingen passasjerene fikk da de ankom Evenes sent mandag kveld.

– Vi landet på Evenes og fikk utdelt en baguette og en flaska vann. Vi fikk null transport videre og ikke noe hotell. Vi har fått null informasjon, så der ble vi sittende i natt, sier han oppgitt.
Det var passasjerer med barn og personer som hadde avtaler med sykehus og leger, som fikk være med flyet til Bodø i dag tidlig.
– Flyet dro tomt tilbake til Oslo, og det var jo folk som lurte på om at de kunne få være med tilbake, og ta inn på hotell der. Det fikk vi beskjed om at ikke gikk an.


Sovende passasjerer
Passasjerene som skulle til Bodø måtte tilbringe natta på gulvet på Evenes lufthavn, 300 kilometer lenger nord en det som var målet for flyreisen.
Foto: Leserbilde/ 03030-tipser

Fikk ikke tak i buss

På Evenes lufthavn hadde de i natt store problemer med å skaffe nok busser til å frakte passasjerene videre.
En buss kjørte mellom klokken to og tre i natt mot Lofoten, mens to nye busser kjørte mot Bodø fire timer senere.
– Hotell var det kanskje mulig å tilby dem, men problemet er at Evenes ligger ganske langt unna hotell, og det var ingen busser som kunne kjøre passasjerene dit, sier stasjonssjef Kjetil Bygdnes for SAS Ground Services på Evenes.
Flere av passasjerene NRK har snakket med klager på dårlig informasjon fra SAS. Det har informasjonssjef Johansen forståelse for.
– Men det er ganske vanskelig å ha det totale bildet på kort tid på natten, når man egentlig ikke forventer at det skal lande et fly med passasjerer som skal fraktes videre.