onsdag 15. juli 2015

Ekstra bagasje som flyktningekvote - Apollo Danmark

Lar charterturister ta med 20 kilo ekstra bagasje til båtflyktninger

Skandinaviske reiseselskaper gir nå charterturister muligheten til å ta med 20 kilo ekstra bagasje til båtflyktningene på de greske øyene.

 
Danske charterturister som skal reise til den greske øyen Lesbos kan ta med seg 20 kilo ekstra bagasje. Den går rett til de mange båtflyktningene som ankommer øyen daglig, ifølge det danske reiseselskapet Spies. Det skriver den danske avisen BT.
 
 
Daglig kommer det flere hundre båtflyktninger fra Nord-Afrika, Syria og Afghanistan til Lespos. Når de ankommer øyen må de registreres i en oppsamlingsleir som ligger 70 kilometer unna. Dette er en reise de fleste tar til fots.

Innbyggere og ferieturister på øyen får ikke lov til å hjelpe båtflyktningene med transport, da de regnes som illegale flyktninger før de er registrert. De fleste båtflyktningene kommer tomhendt.
 
Nå kan danske charterturister ta med 20 kilo ekstra bagasje per booking - dersom dette er gjenstander som kan være nyttige for flyktningene. Dette betaler de ikke for, og reiseselskapet bringer bagasjen til flyktningeleiren på øyen.
– I helgen var det rundt 20 gjester som til sammen hadde med seg 100 kilo bagasje til flyktningene, sier kommunikasjonssjef i Spies, Torben Andersen, til BT. 
Avisen Vårt land har tidligere i sommer skrevet om det norske reiseselskapet Apollo, som også tilbyr sine turister ett ekstra kolli på ferieturen.
– Flere av gjestene har spurt om de kan ta med klær og andre ting til flyktningene. Mange gir også bort ting de tenker de ikke trenger å ta med hjem eller noe de har kjøpt der nede, forteller kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo til Vårt land.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.