torsdag 22. oktober 2015

Norwegian - No limits - Dagens Næringsliv

Administrerende direktør Bjørn Kjos viser stolt frem en av de første Boeing 787 dreamlinerne i 2012. Foto: Gunnar Bløndal
Administrerende direktør Bjørn Kjos viser stolt frem en av de første Boeing 787 dreamlinerne i 2012. Foto: Gunnar Bløndal les mer

Norwegian har bestilt 19 nye Dreamlinere

Mangedobler langdistanseflåten.
Under fremleggelsen av resultatet for tredje kvartal, røpte administrerende direktør Bjørn Kjos i flyselskapet Norwegian at han har foretatt en stor bestilling:
19 nye Dreamlinere skal sørge for at flyselskapets langdistanseflåte mangedobles. Dette er den største enkeltordren av Boeing 787-9 Dreamlinere i Europa.
Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian. Foto: Aleksander Nordahl
Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian. Foto: Aleksander Nordahl

Holdt bestilling hemmelig

Flyene i den nye bestillingen vil bli levert fra 2017. Det er Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets Limited (AAA) som skal eie flyene.
- Vi forhandlet faktisk om flere Dreamlinere allerede for to år siden, sier Kjos til DN.
- Så dere har dere holdt det hemmmelig i to år?
- Ja, det godt si.
- Dere er ikke redde for å vokse for fort?
- Nei, vi er ikke redde i det hele tatt. Langdistanseflyvninger bekymrer oss absolutt ingenting, svarer Norwegian-sjefen raskt.

Har vært behov

I løpet av to år med langdistanse har fyllingsgraden ombord i snitt ligget på over 90 prosent. Dette mener Kjos viser at det har vært et stort behov for billige billetter mellom Europa og USA og Europa og Asia.
- Det behovet kommer definitivt til å bli enda større fremover, legger han til.
Med dagens bestilling har Norwegian mer enn 150 fly i bestilling hos Boeing, inkludert 100 737 MAX. I tillegg har selskapet 100 Airbus A320neo i bestilling.

Økte overskuddet

I årets tredje kvartal fikk Norwegian et resultat før skatt på 1,1 milliarder kroner, mens analytikerne ventet et resultat før skatt på nesten 1,3 milliarder kroner.
Kjos mangedoblet likevel overskuddet takket være lønnsomme utenlandsruter og imponerende fyllingsgrad.
- Tallene var bra, det er i tråd med våre anslag. Litt svak fortjeneste per aksje (EPS) mot konsensus, og guidingen - som er det viktigste var veldig bra, oppsummerte analytiker Kenneth Sivertsen i SEB kjapt overfor DN torsdag morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.