tirsdag 26. april 2016

Nord Korea kan ha mistet en u-båt - Aftenposten/CNN


I Nord Koreas Order of Battle er det ingen u-båter som kan skyte ballistiske missiler (Red.)

CNN: Nord-Korea har mistet en ubåt




KCNA
Romeo klasse konvensjonell undervannsbåt. tilhørende Kim Jong Un.


© KCNA KCNA Amerikanske militærkilder opplyser at ubåten plutselig forsvant og at den trolig har problemer.
Spenningen har økt på den koranske halvøyen etter at Nord-Korea torsdag skal ha sendt opp to kortdistanseraketter fra en base sør for Pyongyang. Nord-koreanske TV-sendinger har brukt sterk propaganda som følge av en stor militærøvelse i regi av USA og Sør-Korea og truet med atomangrep som motreaksjon på det de måtte anse som aggressive handlinger.
Amerikanske militærkilder sier til CNN at det nord-koreanske regimet mistet kontakten med en av sine ubåter tidligere denne uken. Amerikansk militæretterretning hadde fulgt med på ubåten i flere døgn da den plutselig stoppet.
Amerikanserne vet ikke om ubåten opererer i neddykket tilstand eller om den har sunket til bunns. Men det antas at farkosten har fått problemer under en øvelse.
Søndag advarte Nord-Korea om et stort og offensivt atomangrep som svar på dn pågående militærøvelsen.
Mens Pyongyang ofte rasler med sablene i forbindelse med de årlige militærøvelsene som amerikanerne arrangerer sammen med Sør-Korea, er årets aggresjonsnivå langt høyere, sier Mike Chinoy, tidligere CNN-korrespondent og forfatteren av Meltdown: The inside story of the North Korean nuclear crisis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.