tirsdag 24. mai 2016

Ryanair forsvinner fra Rygge - Nettavisen


Moss lufthavn Rygge bekrefter: - Ryanair forsvinner

6 / 13


 HAR SAGT OPP: Ryanair har base i Norge på Moss Lufthavn Rygge, men har sagt opp avtalen med flyplassen. Men flyplassen som truet med å legge ned, er ikke like tydelig i dag.

I desember i fjor var administrerende direktør Pål Tandberg ved Moss lufthavn Rygge krystallklar: dersom Ryanair forsvinner fra flyplassen, så må de legge ned.  
Nå innføres den omstridte flyseteavgiften, og flyplassen bekrefter at Ryanair står fast ved sin oppsigelse, og forlater Rygge fra 1. november.
Men de er likevel ikke like tydelig nå på spørsmål om eller når det blir kroken på døra.
- Beslutningen er ikke tatt ennå, men det ser jo ikke lyst ut, sier markedssjef Silje N. Thoresen ved Moss lufthavn Rygge til Nettavisen. 
Flyseteavgiften blir innført fra 1. juni, og ifølge flyplassen står 1000 arbeidsplasser i fare. 

To tredjedeler forsvinner


Antall passasjerer fra Moss lufthavn Rygge vil gå drastisk ned uten Ryanair.
- Det som er konsekvensen av at Ryanair sier opp avtalen, er at trafikken vil gå ned med to tredjedeler på Rygge, og da sitter vi med et passasjergrunnlag på 500.000 i 2017. Det er den situasjonen styret vårt nå vurderer, hvorvidt det er grunnlag for å drive med det passasjergrunnlaget, sier Thoresen.
Ifølge henne er det uvisst når den endelige avgjørelsen blir tatt.
- Nå gjennomføres det møter med styret og eierne, der situasjonen blir grundig vurdert. Vi regner med at det blir konkludert i nærmeste framtid, men det er veldig vanskelig å si noe om tidshorisonten, sier hun.

- Ryanair står fast ved det


Ryanair sa opp sin avtale med Rygge før jul i fjor, da det ble kjent at regjeringen ønsket å innføre flyseteavgiften.
Avgiften skulle innføres fra 1. april, men ble utsatt fram til det i forslaget til revidert statsbudsjett kom fram at avgiften skal innføres fra 1. juni.
- De sa opp avtalen når det ble kjent at det skulle innføres en flyseteavgift, med betingelse om at avgiften blir innført. Nå er det klart at den blir innført, og Ryanair står fast ved det, sier Thoresen.
Etter 1. november er det nå ikke mulig å bestille reiser med Ryanair fra Norge, med unntak av noen få reiser som starter i andre land.

- Veldig overraskende


De som blir igjen på Rygge når Ryanair forsvinner, er Norwegian og noen charterselskaper.
Ifølge Thoresen vil 500 arbeidsplasser på selve flyplassen gå tapt dersom styret konkluderer med å legge ned, i tillegg til ytterligere 500 arbeidsplasser som er knyttet til Moss lufthavn Rygge.
- Det er veldig overraskende at vi er i denne situasjonen, konstaterer hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.