onsdag 25. mai 2016

Ryanair til Gardermoen? - Aftenposten

Ryanair kan starte på Oslo Lufthavn 1. september

OPPDATERT: 25.MAI.2016 08:29
 PUBLISERT: 25.MAI.2016 08:29
Det irske lavprisselskapet Ryanair kan starte med ruter på Oslo Lufthavn fra 1. setember, hvis selskapet selv ønsker det.
Slotkoodinator Fred Andreas Wister i Airport Coordination Norway AS har ansvaret med å fordele trafikkrettigheter på norske flyplasser. Han bekrefter overfor Aftenposten at Ryanair har trafikkrettigheter på hovedflyplassen på Gardermoen fra 1. september.
Dette er rettigheter som Ryanair fikk tildelt fra sommerprogrammets start i slutten av mars i år, men som de valgte å utsette til 1. september - trolig for å se an den endeige skjebnen til forslaget om en ny flypassasjeravgift.
Satsing på London
Etter at det nå synes klart at Ryanair trekker sin base ut fra Moss Lufthavn Rygge fra 1. november, er en overflytting av trafikk til Oslo Lufthavn rykket et godt hakk nærmere.
Ryanairs markedssjef for Norden og Baltikum, nordmannen Hans Jøren Elnæs, vil ikke kommentere saken overfor Aftenposten.
Fra før av det er imidlertid kjent at Ryanair har til hensikt å starte med å en rute mellom Oslo og Litauens hovedstad Vilnius, og tre daglige rundturer mellom Gardermoen og Stansted-lufthavnen nord for London. Det er disse rutene selskapet har søkt om og fått ja.
Satser på hovedflyplassene
Det er forrløpig uklart om Ryanair vil ta i bruk sine trafikkrettigheter fra 1. september, eller om selskapet venter med å starte flyvninger til sommerprogrammet starter i slutten av mars neste år.
At Ryanair har kastet sine øyne på Gardermoen, er ikke overraksende. Selskapet har de siste årene satset stadig mer på hovedlufthavnene rundt om i Europa. Dette fordi man har gjort gigantiske investeringer i nye fly og innsett at det er begrensede vekstmuligheter i de små regionlufthavnene der selskapet til nå har drevet sin virksomhet.

Sist ut var satsingen i København, der selskapet i løpet av bare et års tid har rykket opp som lufthavnens tredje største flyselskap - bare slått av SAS og Norwegian.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.