torsdag 20. oktober 2016

Norwegian gjør det godt - eller? - ABC Nyheter/Dagens Næringsliv

Foto: Per Einar Jansen
Oppdatert
 
Selskapet viser til et kvartalsresultat som er det beste selskapet har hatt siden oppstarten i 1993. Nettoresultatet ble hele 993 millioner kroner, 160 millioner bedre enn i tilsvarende kvartal i fjor.
Inntektene økte med nesten 1,1 milliarder til 8,4 milliarder, og 8,6 millioner passasjerer fløy med det norske lavprisselskapet – en økning på 12 prosent fra tredje kvartal i fjor.
Norwegian holder pressekonferanse klokken 8.30. Sendingen kan du følge direkte i videovinduet øverst i artikkelen.

Spania-vekst

Den sterkeste veksten fant sted i Spania der Norwegians nye innenriksruter har gjort landet til selskapets nest største marked målt i passasjerer.
– Jeg er svært godt fornøyd med at våre trofaste kunder verden over fortsetter å fly Norwegian. Utviklingen er jevnt god i alle markeder, men den største veksten ser vi i Spania, spesielt på innenriksrutene. Rutene mellom London og Paris og USA har også en god utvikling, sier konsernsjef Bjørn Kjos.
I snitt var fyllingsgraden i juni, juli og august 91,3 prosent, og selskapet peker på at fullere fly betyr lavere klimautslipp per passasjerkilometer.
Les også: Norwegian ser mot Argentina

Moderne flyflåte

Men det er ikke bare i Spania at passasjerveksten er stor. Også antall amerikanske passasjerer øker betydelig. Selskapet fastslår at markedsandelene i Norden opprettholdes, og viser til den kontinuerlige internasjonale ekspansjonen med oppstart av nye ruter mellom Paris og USA i juli og nye ruter mellom Barcelona og USA som ble lansert i september.
Med flere ruter følger også flere fly. Flyflåten er hittil i år utvidet med tre fabrikknye Boeing 787 Dreamliner og 14 Boeing 737-800. Bjørn Kjos legger ikke skjul på at med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, har Norwegian en av verdens mest moderne flyflåter.

Fra Dagens Næringsliv:

Analytikere uenige om Norwegian-resultatet

Norwegian la frem sitt beste resultat noensinne for tredje kvartal. Men enkelte analytikere hadde ventet mer.


Norwegian har lagt frem resultater, og flere av analytikerne mener det var bedre enn ventet, mens Carnegie mener det var svakere og Morgan Stanley litt svakere på driftsresultatnivå. Selskapet gjentok 2016-guidingen, og guidet første gang for 2017, som analytikerne mener er på linje med forventningene.
Pareto Securities mener at resultatet i sum var bedre enn ventet, men ser begrenset estimatjusteringer for 2017. De viser til at høyere leasingkostnader ble motvirket av lavere andre kostnader. 2017-guidingen mener de at var på linje med konsensus.
DNB Markets mener også at resultatet var bedre enn ventet, og mener 2017-guidingen er nøytral. De venter at 2016-konsensus oppjusteres rundt 10-15 prosent, men ingen betydelig endringer i 2017-konsensus. De venter en positiv reaksjon i aksjekursen på rundt fem prosent.

Venter aksjefall

Carnegie venter derimot at aksjen vil falle som følge av rapporten.
«Driftsresultat var ni prosent under vår forventning og tre prosent under konsensus. Hovedgrunnen var høyere leasingkostnader på 250 millioner kroner som følge av dårlig kapasitetsplanlegging i sommerferien», heter det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.