torsdag 23. mars 2017

Dramatisk nedgang i utenlandstrafikken på Sola - Jan-Petter Helgesen

Sola ca. 1970 - Fotograf ukjent

Nedgangen fortsetter på Sola
Nedgangen i flyrutetilbudet er fortsatt i fritt fall på Stavanger lufthavn, Sola.
Av Jan-Petter Helgesen
SOLA

Fallet i antall flyreisende og rutetilbudet på Sola er bekymringsfullt. Særlig er tilbakegangen stor i utenlandstrafikken. Siden krisen begynte innen oljeindustrien i 2014, er svikten i den internasjonale flytrafikken på Sola på hele 24 prosent, opplyser lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen på Sola.
Noen betydelig oppgang i virksomheten øyner Lorentzen heller ikke for den kommende sommertrafikken som innledes kommende søndag 26.mars og varer til siste helg i oktober.
Bare to flyginger er hittil meldt som nye for Stavanger lufthavn den kommende sommersesongen. Disse er Norwegians flyging en gang ukentlig til Pula i Kroatia samt en SAS-flyging til Nice en gang i uken. Begge turer skal drives kortvarig i en periode i løpet av høysommeren.  
Trafikknedgangen har en tid vært størst på Sola blant de større lufthavnene her i landet.  Tilbakegangen i Stavanger var i februar på 6,4 prosent . Også i Bergen og Trondheim var det nedgang på henholdsvis 4,4 og 4,6 prosent i forrige måned.

Innenlands har bare Widerøe meldt endringer i Sola-trafikken i sommer. Direkteruten til Tromsø med retur skal flys fire ganger ukentlig fra mandag til torsdag med mellomlanding i Bergen. Flytypen blir Dash 8 Q400. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.