lørdag 24. juni 2017

Luftambulansen - Kontraktsignering utsatt

Utsatt signering av ambulanseflykontrakt


Publisert 23. juni 2017 av Knut Haarvik


Luftambulansetjenesten HF utsetter signering av kontrakt for ambulanseflytjenester
Lufttransport FW AS, som tapte anbudskonkurransen om nye ambulanseflytjenester, har varslet at selskapet vil be Salten tingrett om midlertidig forføyning. I tråd med regelverk og god forretningsskikk venter derfor Luftambulansetjenesten HF med å signere kontrakt med Babcock Scandinavian AirAmbulance AB til tingretten har behandlet saken.

-Det er forståelig at tapende part som i dag driver tjenesten ønsker å prøve dette for retten ettersom ambulanseflytjenesten utgjør så stor del av selskapets virksomhet, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell.

Luftambulansetjenesten HF vil avvente videre prosess til saken er avgjort i rettsapparatet. Det er ikke forventet at utsatt signering vil føre til forsinkelser i anskaffelsen, eller påvirke tjenestetilbudet til luftambulansetjenestens pasienter.

Det er de regionale helseforetakene som betaler for all luftambulanse i Norge. Det gjelder både helikopter og fly. Årlig vil driften av ambulanseflyene koste 500 millioner kroner fra 2019. Kontrakten som skal signeres starter 1. juli 2019 og går til 2025 med mulig forlengelse til 2030.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.