søndag 24. september 2017

Norwegian og USA - NRK

Norwegian-tillitsvalgt: Håper vi får være med på veksten
Norske Norwegian-ansattes fagforening er positiv til at flyselskapet nå fritt kan åpne ruter mellom EU, Storbritannia og USA. Nå håper de at ansatte får være med på eventyret.GÅR GLOBALT: Med den nye tillatelsen fra USA kan Norwegian fritt fly ruter mellom EU, Storbritannia og USA.
Det amerikanske transportdepartementet 
ga i dag grønt lys for at Norwegians britiske datterselskap kan operere som utenlandsk flyoperatør i USA.
Dermed kan flyselskapet fritt fly ruter mellom Storbritannia, Europa og USA, og operere rutene med britiskregistrerte fly.
Positiv til vekst

GLAD FOR VEKST: Parat-nestleder Vegard Einan mener det er positivt for norske ansatte at Norwegian vokser internasjonalt.
FOTO: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
Tillatelsen kommer etter lang tids motstand fra amerikanske flyselskaper og fagforeninger, som har fryktet at Norwegian skal hyre inn ansatte fra lavkostland og slik undergrave arbeids- og lønnsvilkår.
Men hos norske tillitsvalgte er tonen noe mer positiv.
– At selskapet får muligheten til å vokse, er positivt, sier Parat-nestleder Vegard Einan, som organiserer rundt 2000 Norwegian-ansatte.
Han tror gjennombruddet i liten grad vil påvirke hverdagen til de ansatte i Norge.
– Slik det ser ut nå, vil det ikke ha noe å si for ansettelsesforhold. Men tillatelsen åpner store muligheter for selskapet når det kommer til ekspansjon og trafikkrettigheter.
Tror på bedre kår
Nå håper Parat-nestlederen at medlemmene hans i Norwegian får ta del i veksten.

– Hittil har det dessverre ikke vært slik at de ansatte som har vært med å bygge selskapet har fått være med når selskapet har etablert langruter til USA og Asia. Men kanskje det kan endre seg med tiden, sier Einan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.